am incheiat un contract de consultanta cu o avocata pentru un set de dosare cu somatii de plata.
termenul de judecata a fost pe 27 martie 2009. Pe portal nu a aparut solutia.
conform procedurii agreata i-am cerut situatia dosarelor si la unele ne-a precizat admis partial sau respins.
am intrebat-o de ce si ne-a raspuns ca nici un judecator nu iti spune in instanta de ce admite sau nu o actiune.
Asa este sau a luat raspunsurile din condica cu incheierile de sedinta?
Buna ziu.Solutiile pronuntate in dosare se pot afla din condica de sedinta , in aceasta hotararile nu sunt pronunatate.nu se poate aflta temeiul pronuntarii unei anumite sentinte pana la redactarea acesteia .
Raspunsurile cu privire la motivele pronuntarii unei sentinte intr-un anume fel le veti gasi in sentintele redactate,din continutul carora veti afla si motivarea solutiei pronuntate.In functie de aceasta veti evalua si activitatea avocatei,iar daca nu sunteti multumit,puteti in calea de atac sa apelati la serviciile altui aparator.Asteptati redactarea si comunicarea respectivelor sentinte,pentru a putea lua cele mai bune hotarari cu privire la asistenta juridica.Poate ar fi bine sa mergeti personal,daca aveti timp,la arhiva respectivei instante pentru a vedea personal situatia cauzelor despre care faceti vorbire.Este posibil,ca unele dintre acestea dintr-un motiv sau altul sa fi fost amanate:(
Dar la termenul de judecata, judecatorul spune ca respinge actiunea sau o admite partial si nu mai precizeaza nimic?
Mi se pare greu de crezut ca daca te prezinti la termenul de judecata nu iti da alte explicatii.:stunned:
La momentul pronuntarii solutiei, se intampla doar atat: se pronunta solutia. Ulterior, in termen de 30 de zile de la data pronuntarii, judecatorul are obligatia de a redacta hotararea, si in cuprinsul acesteia se vor regasi motivele pentru care a pronuntat solutia data.
Acest fapt nu va prejudiciaza cu nimic, pentru ca termenul de exercitare a caii de atac curge doar de la comunicarea hotararii - si ca sa se comunice trebuie sa fie redactata.
Atentie, respingerea unei somatii de plata nu va opreste sa promovati o actiune pe drept comun.
,,Dar la termenul de judecata, judecatorul spune ca respinge actiunea sau o admite partial si nu mai precizeaza nimic?"
Judecătorul nu precizează nimic şi mai ales nu dă explicaţii avocatului.
Aveţi răbdare până la redactarea hotărârii şi veţi afla motivele care stau la baza respingerii.
Aaaa, alt aspect, dacă vi s-a respins somaţia de plată nu mai aveţi altă opţiune decât să vă judecaţi pe dreptul comun deoarece pt dvs sentinţa este irevocabilă.:O
Alte discuții în legătură
Ucidere din culpa
Fanel40
Sentinta finala intrun proces penal acuzat pentru omor din culpa (cu parte civila) cum se da sentinta pe loc sau se trimite rezultatul acasa? Avocatul din ... (vezi toată discuția)