avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare voluntara srl sau cesiune?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare voluntara srl sau cesiune?

buna ziua, am un srl infiintat in 2003 in care am 90% din partile sociale, tatal meu 5% si o fosta colega 5% (pe colega nu o mai gasesc fiind plecata din tara de 5 ani, oricum dupa 3 luni nu s-a mai interesat de firma din ianuarie 2004, firma fiind creata in noiembrie 2003) capital social 200 ron, neplatitor TVA, fara datorii sau probleme, un singur salariat cu 2h/zi - chiar eu.

mandatul meu de administrator a expirat conform actului constitutiv in anul 2008 deci dupa 5 ani, si asa apar si pe mfinante (mandat administrator expirat)

eu nu mai fac nimic cu aceasta firma din decembrie 2006 (am un leasing pentru un logan dar il voi achita luna aceasta in avans si voi trece masina direct pe persoana fizica)

cum pot sa fac sa lichidez aceasta firma voluntar, ce implica acest lucru ca si costuri si ca si riscuri? nu as vrea sa fiu controlat de nimeni, nu am eu belele, am scos fisa platitor de la AF si am 1 ron datorii, dar totusi nu am timp acum de spagi si controale si alte chestii pentru ca aici ti se gaseste orcand nod in papura daca se vrea....de asemenea cu un lichidator e cam aceeasi situatie.

concret: se poate lichida voluntar firma, daca nu are datorii si nici patrimoniu de impartit? fara lichidatori si controale?

sau

este mai bine sa o cesionez? cum o pot cesiona fara prezenta fizica a asociatei, nu am nici copie a CI (daca o mai avea asa ceva) cred ca stitii la ce ma gandesc, pot sa fac sau nu?

si PUNCTUL 2: intereseaza pe cineva sa preia aceasta firma? pot oferi si sediul social la o adica sa nu o mutam o vreme. este pe sectorul 4.

Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 12:10, 6 Aprilie 2009
va rog eu frumos sfatuiti-ma sunt cam disperat la gandul ca dragii si scumpii guvernanti vor sa ma faca sa le dau 1625 lei pe trimestru numai pentru ca nu pot scapa de firma.....
ce scrie in actul constitutiv al societatii cu privire la modul de luare a deciziilor sau in legatura cu dizolvarea/lichidarea/desfiintarea sc?
dizolvarea societatii de regula se face in urmatoarele situatii:

-imposibilitatea realizarii obiectului de activitate
-declararea nulitatii societatii
-hotararea Adunarii Generale
-deschiderea procedurii judiciare
-alte cauze prevazute de lege

deci trebuie sa faceti o Adunare Generala

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
Alex Chiciu, Avocat
cam asa prevede actul constitutiv, ce spune dl. alex

de asemenea spune ca "lichidarea societatii se face de catre lichidatorii numiti de societare" dar pe atunci nu se facea dizolvarea simplificata, nu?
am intrebat de prevederile actului constitutiv pt ca unele sc au prevazuta urm posibilitate:
dizolvarea sc.............. prin hotărârea tribunalului, la cererea oricărui asociat, pentru motive temeinice;
daca aveati o astfel de prevedere, lipsa asociatei nu era o problema.
nici asa nu cred ca este, pt ca hotararea AGA de dizolvare ar fi adoptata cu 95%.

Alte discuții în legătură

Cine ma poate ajuta cu un model de hotarare generala a asociatilor la un srl? principessapunct principessapunct As avea nevoie de un model de hotarare AGA la un SRL cu 3 asociati care vor sa decida dizolvarea SRL. Toti cei 3 asociati au aceleasi drepturi si obligatii in ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma Capusan Rodica Capusan Rodica Buna ziua,avem o firma de constructii fara datorii la adm.fiscala si vrem s-o inchidem deoarece nu mai avem de lucru si functionam pe pierdere,ce modalitate ar ... (vezi toată discuția)
Dizolvare sc pt. nedepunerea balantelor Jurist TM Jurist TM SC x SRL a primit citatie pt. nedepunerea balantei pt. anul 2008, prin care ORC solicita dizolvarea societati, desi au dovada depunerii acestui document ( e ... (vezi toată discuția)