avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare voluntara srl sau cesiune?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare voluntara srl sau cesiune?

buna ziua, am un srl infiintat in 2003 in care am 90% din partile sociale, tatal meu 5% si o fosta colega 5% (pe colega nu o mai gasesc fiind plecata din tara de 5 ani, oricum dupa 3 luni nu s-a mai interesat de firma din ianuarie 2004, firma fiind creata in noiembrie 2003) capital social 200 ron, neplatitor TVA, fara datorii sau probleme, un singur salariat cu 2h/zi - chiar eu.

mandatul meu de administrator a expirat conform actului constitutiv in anul 2008 deci dupa 5 ani, si asa apar si pe mfinante (mandat administrator expirat)

eu nu mai fac nimic cu aceasta firma din decembrie 2006 (am un leasing pentru un logan dar il voi achita luna aceasta in avans si voi trece masina direct pe persoana fizica)

cum pot sa fac sa lichidez aceasta firma voluntar, ce implica acest lucru ca si costuri si ca si riscuri? nu as vrea sa fiu controlat de nimeni, nu am eu belele, am scos fisa platitor de la AF si am 1 ron datorii, dar totusi nu am timp acum de spagi si controale si alte chestii pentru ca aici ti se gaseste orcand nod in papura daca se vrea....de asemenea cu un lichidator e cam aceeasi situatie.

concret: se poate lichida voluntar firma, daca nu are datorii si nici patrimoniu de impartit? fara lichidatori si controale?

sau

este mai bine sa o cesionez? cum o pot cesiona fara prezenta fizica a asociatei, nu am nici copie a CI (daca o mai avea asa ceva) cred ca stitii la ce ma gandesc, pot sa fac sau nu?

si PUNCTUL 2: intereseaza pe cineva sa preia aceasta firma? pot oferi si sediul social la o adica sa nu o mutam o vreme. este pe sectorul 4.

Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 12:10, 6 Aprilie 2009
Concret :
- hotarare AGA de dizolvare cu sau fara numirea unui lichidator
- bilant de lichidare
- cerere de radiere dupa 30 zile de la publicarea in MO a hot AGA
La dosarul de radiere se atasaza copie MO si certificatul de atestare fiscala fara datorii !!
- firma nu este controlata de ANAF
- costuri ONRC aprox 700 RON+ onorariu
- in legatura cu cesionarea nu stiu cui poti sa cesionezi iar costurile pt inregistrarea oricarui act modificator al actului constitutiv sunt mult mai mari decat infiintarea unei firme
dl. adrian stoica, ma intereseaza si pe mine care ar fi diferentele intre a dizolva CU lichidator si a dizolva FARA lichidator?

in rest, raspuns impecabil, se vede ca aveti experienta in acest caz concret!
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
Alex Chiciu, Avocat
adrian stoica a scris:

Concret :
- hotarare AGA de dizolvare cu sau fara numirea unui lichidator
- bilant de lichidare
- cerere de radiere dupa 30 zile de la publicarea in MO a hot AGA
La dosarul de radiere se atasaza copie MO si certificatul de atestare fiscala fara datorii !!
- firma nu este controlata de ANAF
- costuri ONRC aprox 700 RON+ onorariu
- in legatura cu cesionarea nu stiu cui poti sa cesionezi iar costurile pt inregistrarea oricarui act modificator al actului constitutiv sunt mult mai mari decat infiintarea unei firme

perfect, va multumesc! exact ca si dl. alex va intreb si eu, cum ar fi mai bine? cu sau fara lichidator?
Daca toti asociatii sunt deacord asupra dizolvarii societatii, impartirii activului si stingerea pasivului atunci se numeste lichidare voluntara ( fara numirea unui lichidator ) Legea 31/1990 nu mai prevede expres acest lucru dar se deduce din context.
Clientii pe care ii am ii intereseaza rezultatul final - radierea societatii de la Reg comertului si nu modalitatea de realizare (numirea unui lichidator implica si taxe mai mari la ORC)
Daca dvs puteti sa realizati etapele pe care vi le-am descris va doresc succes daca nu contactati o persoana de specialitate sau pe mine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate ajuta cu un model de hotarare generala a asociatilor la un srl? principessapunct principessapunct As avea nevoie de un model de hotarare AGA la un SRL cu 3 asociati care vor sa decida dizolvarea SRL. Toti cei 3 asociati au aceleasi drepturi si obligatii in ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma Capusan Rodica Capusan Rodica Buna ziua,avem o firma de constructii fara datorii la adm.fiscala si vrem s-o inchidem deoarece nu mai avem de lucru si functionam pe pierdere,ce modalitate ar ... (vezi toată discuția)
Dizolvare sc pt. nedepunerea balantelor Jurist TM Jurist TM SC x SRL a primit citatie pt. nedepunerea balantei pt. anul 2008, prin care ORC solicita dizolvarea societati, desi au dovada depunerii acestui document ( e ... (vezi toată discuția)