Am o firma inregistrata pe codul caen 6920- cu paranteza contabilitate primara.
As putea sa fac un contract de consultanta cu un expert contabil pentru semnarea bilanturilor. De asemenea eu pot sa semnez declaratiile lunare ? Ce inseamna contabilitate primara? A-ti putea sa imi trimiteti un model de contract de contabilitate primara? Exista vreun risc legal privind faptul ca lucrez pe codul caen 6920 si semnez declaratiile cu numele si prenumele meu.
Din cate stiu eu, doar persoanele inscrise deja in CECCAR pot infiinta firme cu cod caen 6920 "Activitati de contabilitate si audit financiar, consultanta in domeniul fiscal", iar dupa infiintare, trebuie sa inscrii firma in CECCAR. Nu exista un cod caen pentru contabilitate primara. Declaratiile lunare pot fi semnate si de catre administratorul firmei, doar bilanturile trebuiesc semnate de persoane inscrise in CECCAR, sau de catre persoanele angajate pe acea firma in post de director economic.
Contabilitatea primara presupune intocmirea documentelor contabile care stau la baza inregistrarii in tranzactiilor economice, respectiv:
contabilitatea registrului de casa;
- contabilitatea notelor de intrare-receptie (nir-uri);
- intocmirea deconturilor de cheltuieli;
- intocmirea facturilor care trebuie emise de catre client (facturare);
- intocmirea de dispozitii de plata/incasare catre casierie;
- completarea de chitante, cecuri, ordine de plata, foi de varsamant;
- intocmirea de state de plata, pontaje;
Contractul pentru contabilitate primara este un contract de prestari servicii obisnuit, unde puteti completa la obligatiile prestatorului operatiile pe care le veti efectua.