Buna ziua ! am urmatoarea speta cu care va rog sa ma sprijiniti
- contract de servicii incheiat in baza OUG 34/2006 cu o institutie publica
- perioada contractului 36 luni
- primele 30 de zile ale contractului = 90% din valoarea contractului si financiar si ca activitate
- cele 35 luni ramase = asistenta acordata autoritatii contractante.
- garantia de buna executie constituita astfel : 0.5 % initial, 4,5% din prima factura retinere !
- avand in vedere cele expuse mai sus , intrebarea mea este : pot solicita restituirea garantiei de buna executie ? daca da in ce baza ? daca nu, de ce nu ?
va multumesc anticipat !
ideea este urmatoarea : contractul prevede intocmai ca in 925/2006, restituirea garantiei in termen de 14 zile de la raportul final aprobat de AC ! noi am facut raportul final, aferent activitatii prestate pentru cele 30 de zile- despre care am mentionat ca reprezinta 90% din contract - nu ar fi trebuit ca AC sa imi elibereze garantia ? desi contractul nu s-a terminat ! asta e intrebarea ! poate fi eliberata garantia inainte de expirarea contractului?
este vorba despre servicii de proiectare si asistenta tehnica?. Atunci scrie in lege cum se restituie garantia, si in fisa de date si in contract. Probabil se restituie doar garantia aferenta proiectarii (proportional ) nu si cea aferenta asistentei tehnice.