avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice RESTITUIRE GARANTIE DE BUNA EXECUTIE !
Discuție deschisă în Achiziţii publice

RESTITUIRE GARANTIE DE BUNA EXECUTIE !

Buna ziua ! am urmatoarea speta cu care va rog sa ma sprijiniti
- contract de servicii incheiat in baza OUG 34/2006 cu o institutie publica
- perioada contractului 36 luni
- primele 30 de zile ale contractului = 90% din valoarea contractului si financiar si ca activitate
- cele 35 luni ramase = asistenta acordata autoritatii contractante.
- garantia de buna executie constituita astfel : 0.5 % initial, 4,5% din prima factura retinere !
- avand in vedere cele expuse mai sus , intrebarea mea este : pot solicita restituirea garantiei de buna executie ? daca da in ce baza ? daca nu, de ce nu ?
va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: zinates , utilizator 11:47, 17 Decembrie 2013
Buna ziua,

Oare de ce nu va cititi contractul si sa vedeti ce scrie acolo in legatura cu asta? Cu siguranta prevede conditiile de restituire a garantiei.
ideea este urmatoarea : contractul prevede intocmai ca in 925/2006, restituirea garantiei in termen de 14 zile de la raportul final aprobat de AC ! noi am facut raportul final, aferent activitatii prestate pentru cele 30 de zile- despre care am mentionat ca reprezinta 90% din contract - nu ar fi trebuit ca AC sa imi elibereze garantia ? desi contractul nu s-a terminat ! asta e intrebarea ! poate fi eliberata garantia inainte de expirarea contractului?
este vorba despre servicii de proiectare si asistenta tehnica?. Atunci scrie in lege cum se restituie garantia, si in fisa de date si in contract. Probabil se restituie doar garantia aferenta proiectarii (proportional ) nu si cea aferenta asistentei tehnice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract incheiat pe legea veche; cum se restituie garantia de buna executie? calin_andrei calin_andrei Buna dimineata, Avem un contract incheiat in baza OUG 34/2006 completata cu HG 925/2006. Este vorba de servicii de proiectare (faza Proiect Tehnic), ... (vezi toată discuția)
Hg 925/2006 eliberarea garantiei de buna executie proiectant ? calin_andrei calin_andrei Conform art. 92 alin. (2) lit. b) \\"[u]valoarea garanţiei de bună execuţie aferentă proiectului tehnic şi/sau detaliilor de execuţie, în termen de 14 ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)