avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Creanta certa, lichida, exigibila ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Creanta certa, lichida, exigibila ?

Detin o mica supafata de padure sub paza si administrarea unui Ocol Silvic. Am constatat ca un anumit numar de arbori au fost ilegal taiati si sustrasi. Ca urmare a contolulu celor de la ITRSV s-a constatat urmatoarele;
- un anumit numar de arbori au fost ilegal taiati si sustrasi cu un volum de ....si o valoare a pagubei de......
- Pentru supr. respectiva de padure am un contract de servicii silvice incheiat cu ocolul silvic
-Ocolul silvic urmeaza sa ma despagubeasca, conform OUG nr. 85/2006, art.8...


Tinand cont de cele de mai sus, aceasta despagubire e o creanta, o creanta certa ?

Multumesc anticipat pentru intelegere
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:48, 2 Decembrie 2013
Nu prea. Procesul verbal nu instituie în sarcina Ocolului obligaţia de a plăti ceva (nici nu cred că o putea face), ci doar constată o stare de fapt.

Va trebui să dovediţi, pe calea unui proces, faptul că Ocolul se face vinovat de paguba suferită, să vă precizaţi pretenţiile financiare faţă de Ocol şi să solicitaţi inbstanţei obligarea lui la plată. Abia atunci veţi avea o creanţă certă, lichidă şi exigibilă, precum şi un debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de lemne din padure - codul silvic nu e aspru deloc ! hamarsold1985 hamarsold1985 FURT DE LEMNE DIN PADURE CODUL SILVIC nu e aspru deloc ! Din pădurea mea hoții au tăiat arbori , și eu nu am primit nici măcar jumătate din ... (vezi toată discuția)
Legea silvica anduteo anduteo As vrea sa stiu daca organele de politie insotite de alte persoane au voie sa intre fara acordul meu in padurea aflata in proprietate privata. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu padurea. Geani_geani Geani_geani Buna ziua. Am o problema cu ocolul silvic (Directia Silvica). In urma cu 2 ani ni s-a reconstituit dreptul de proprietate ptr 2 ha padure. S-a facut parcela si ... (vezi toată discuția)