avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Teren - asociat unic strain
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Teren - asociat unic strain

Buna ziua,

Am o intrebare legata de un SRL. Acest SRL a fost dizolvat - potrivit Registrului Comertului acest SRL se afla in stare de dizolvare judiciara potrivit art. 237 legea 31/1990. A fost radiat acum in octombrie pentru lipsa sediului social ( sediul de fapt era expirat ). Pe tot parcursul acestor proceduri asociatul unic fost citat la sediul expirat si nu a luat la cunostiinta despre aceste dosare decat acum cateva zile.

Intrebarea mea este urmatoarea: in proprietatea srl-ului se afla un teren, si din cate stiu acesta ar reveni in proprietatea asociatului unic odata cu radierea societatii. Problema e ca asociatul unic este cetatean strain si nu poate dobandi acest teren in proprietate ( nu este nici cetatean al unui stat membru al UE si nici apatrid cu domiciliul intr-un asemenea stat ). Prin urmare, care are fi caile de urmat pentru a lamuri soarta terenului? ( neexistand o lichidare facuta )
Poti invoca faptul ca lichidarea nu a fost efectuata pe cale apelului impotriva hotararii de radiere?

Alte discuții în legătură

Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate dupa radiere srl aiam aiam Buna ziua, Am avut un SRL,cu asociat unic, care a fost radiata de catre ONRC pentru expirare sediu, in sept. 2017. Pe aceasta firma exista o masina cu ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren IOAN EUGEN IERCOSAN IOAN EUGEN IERCOSAN buna, va rog sa ma sprijiniti in gasirea unei solutii la problema pe care o am: - in 2004 , firma cumpara un teren extravilan(2 parcele separate) cu ... (vezi toată discuția)