avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Factura fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Factura fiscala

am inregistrat in contabilitate o factura fiscala care la un control al politiei s-a dovedit ca eram singurul care o are in contabilitate, firma care a emis-o neavind-o inregistrata. pe factura se afla stampila si semnatura celui care a emis-o. PRECIZEZ ca cel care a emis-o uitase sa treaca data pe ea, iar eu vazand ulterior ca nu o are am trecut-o eu (pixul era de alta nuanta de albastru). intrebarea mea este urmatoarea Ce am eu de suferit in urma acestui incident, avand in vedere ca am inregistrat aceasta factura, am facut receptiie, nir,...

Daca nu este vorba de o factura fictiva(emisa pentru a va usura TVA) nu ar trebui sa aveti probleme. Din pacate, cunosc cazuri in care s-a considerat ca este vorba de evaziune si s-a dispus plata TVA si impozitarea marfii din respectiva factura.
factura este in valoare de 280 lei, adica o suma destul de mica. eu am cumparat marfa de la acea firma si am bagat factura in contabilitate. am facut receptie, niruri, etc..
In mod normal factura trebuia sa aiba si data inscrisa. Daca sunteti platitor de TVA inseamna ca ati declarat-o in 394 si celalalt nu. Eu am avut un asemenea caz si s-a dus in control incrucisat la firma care a emis factura dar nu si-a inregistrat-o. Normal firma care a emis-o ar trebui sanctionata.
sunt cumparator de buna credinta. nu mi-a trecut prin cap ca acea firma poate face asa ceva. intre timp eu am mai luat marfa tot cu factura de firma respectiva. nu stiu ce as putea patii eu ca si firma sau ca persoana fizica in acest caz. este prima situatie de acest gen prin care trec si nu stiu ce sa fac.
cred ca a uitat sa treaca data pe ea. eu am vazut asta cand am ajuns la magazin si am reverificat marfa cu personalul de acolo moment in care am trecut-o eu.

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal finante excont excont BUNA ZIUA, Documentele puse la actele contabile(facturi) sunt considerate de catre organele fiscale ca fiind fictive, astfel c/v tva a fost calculat ca fiind ... (vezi toată discuția)
Facturi cu probleme ghiata2407 ghiata2407 Buna ziua. Anul trecut am primit vizita unui agent care ne-a furnizat cateva servicii, in baza unui contract, dar si marfa pe facturi pe care le-am platit in ... (vezi toată discuția)
Control declaratia 394 ! florin_again florin_again Am avut un control de fond la firma in urma caruia s-au constatat cateva diferente intre facturile inregistrate in contabilitatea firmei si cateva societati ... (vezi toată discuția)