avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... facturi cu probleme
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

facturi cu probleme

Buna ziua.
Anul trecut am primit vizita unui agent care ne-a furnizat cateva servicii, in baza unui contract, dar si marfa pe facturi pe care le-am platit in numerar.
Anul acesta am primit vizita Garzii financiare in urma careia am descoperit ca facturile erau false.
Nu mai am de unde sa-l iau si sunt presat de cei de la GF.
Ce sfat imi dati sau unde se incareeaza acest lucru.
Facturile le-am inregistrat in contabilitate
Datele de facturare sunt total aiurea.
Un sfat va rog
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 03:22, 30 Iulie 2010
Cred ca s-asr putea invoca o eroare scuzabila si ati fi absolvit de un eventual dosar penal pentru uz de fals...., depinde de situatia de fapt interpretata de cei de la garda financiara. Daca facturile sunt inregistrate in ordinea cronologica se intelege ca nu ati cunoscut provenienta falsa a facturilor....insa nu se stie cum vor interpreta cei de la garda situatia...
Va recomand sa mergeti cu unavocat la audieri sa poata intelege cum sta stituatia de fapt si de drept pentru a va putea face apararile corespunzatoare.
Succes!
Ce nu inteleg eu este de ce ma ia pe mine care am fost de buna credinta?
Sa ma puna la neglijenta in serviciu.
Trebuia sa casc bine ochii si sa vad ca nu este ceea ce parea.
Mi-a promis ca face rost de.... si mi-a facut.
Pliante.....le-a facut.
Am vazut ca sunt firme separate dar...............am vazut si marfa .
?

In opinia mea dumneavoastra nu sunteti in culpa, atat vreme cat nu se face dovada ca ati avut cunostinta de faptul ca facturile erau false. Ar fi bine sa aveti aparator calificat, macar pentru a fi sigur ca nu e vreun aspect pe care nu ii intelegeti. Oricum, in lipsa intentiei nu exista fapta penala.
Da, de principiu nu vad sa fiti vinovat sub aspect penal.
Doar daca era evident faptul ca facturile erau false puteti avea probleme.
Oricum, darea declaratiei in fata organelor de stat e bine sa o faceti in prezenta unui avocat chiar daca v-i se va spune ca...nu e nevoie...
La ce te raportezi din punct de vedere legal cand ti se elibereaza o factura pentru a stabili autenticitatea acesteia?

Ar trebui anexata la fiecare factura o copie dupa actele societatii, delegatie etc - poate doar asa.

In rest nu vad cum poti verifica autenticitatea unei bucati de hartie mai ales de cand facturile se emit in regie proprie si sunt valabile si fara stampila.

Alte discuții în legătură

Factura fiscala crinuadrian crinuadrian am inregistrat in contabilitate o factura fiscala care la un control al politiei s-a dovedit ca eram singurul care o are in contabilitate, firma care a ... (vezi toată discuția)
Control declaratia 394 ! florin_again florin_again Am avut un control de fond la firma in urma caruia s-au constatat cateva diferente intre facturile inregistrate in contabilitatea firmei si cateva societati ... (vezi toată discuția)
Controlul fiscal 169 169 In urma controlului fiscal mi s-a spus ca un nr. de facturi sunt de la firme care au incetat activitatea inainte de emiterea facturii .Nu stiu nimic de acesta ... (vezi toată discuția)