In urma controlului fiscal mi s-a spus ca un nr. de facturi sunt de la firme care au incetat activitatea inainte de emiterea facturii .Nu stiu nimic de acesta marfa am luat-o de la distribuitori care au venit la firma. inspectorii fiscali spun ca trimit facturile la parchet . Ce trebuie sa fac?
Pentru a evita implicarea dvs. ori suspectarea unor acte de evaziune fiscala (genul; ati cumparat facturi de la bariera), in baza raportului de inspectie faceti o sesizare la politie prin care aratati exact ce a reiesit in urma controlului; ca firma x si y v-au livrat marfa, ca au emis facturile 1,2 si 3, dar ca a reiesit ca firmele nu (mai) exista si deci facturile sunt falsuri. Ca dvs. nu aveati la cunostinta aceasta situatie, ca ati fost tot timpul de buna credinta, aratati si modalitatea in care le-ati achitat si cui si ca ii rugati sa dispuna verificari. Atat.
@169 a scris (Data post: Duminica, 4 August 2013, 16:21)
nspectorul nu mi-a dedus cheltuieli cu obiecte care exista in cabinet pe motiv ca nu se pricepe la aparatura medicala. Mi-a spus ca am facturi fictive de care nu am cunostintasi mi-a oprit originalele pentru a le inmana parchetului.Ce ar trebui sa fac eu?
@Liviu Nistea a scris (Data post: Duminica, 4 August 2013, 17:21)
Faptul ca nu se pricepe la aparatura medicala nu ma mira.Ma mira ca i-ati dat facturile originale pentru a fi verificate. Sper ca macar o copie sa fi pastrat. Daca la controlul incrucisat nu se vor regasi aceste facturi la furnizorii dvs. riscati sa va retraga TVA de la aceste facturi, iar valoarea bunurilor astfel cumparate sa se constituie venit la buget. Cunosc destule cazuri asemanatoare in care s-a procedat in felul acesta. Normal ar trebui sa verifice daca furnizorii v-au emis facturi false, dar este mai usor sa va sanctioneze pe dvs.