avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi neinregistrate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi neinregistrate

Buna,
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Firma ma la care lucrez a emis in decursul anilor 2009- 2010, facturi de discount pentru clientul x, in valoare de 2.000 RON, facturi care nu au ajuns la client.
In oct2010 am emis o factura de produse catre client tot in valoare de 2.000 RON, astfel clientul nu avea nimic de plata catre noi. Insa nici aceasta factura, si nici marfa nu a ajuns la client.
Ce sa facem? Daca i le ducem pe toate acum chiar dupa un an de la emitere, le mai poate inregistra in contabilitate fara repercursiuni negative. Sau sa facem uitata problema?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 13:23, 5 Decembrie 2010
Buna dimineata!

Sunteti platitor de TVA ? Facturile emise de Dvs. in cursul anului 2009 si in primul semestru din 2010 sunt cuprinse in declaratia 394? Le-ati inregistrat in contabilitatea societatii ?

Veniti cu noi precizari,pentru a va putea raspunde .
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
da. Facturile emise de societatea mea sunt inregistrate in contabilitate. Suntem platitori de TVA. La fel si societatea catre care am emis facturile.
Insa daca nici facturile de discount , nici factura de marfa nu a ajuns la client, cum putem remedia problema, mai ales ca marfa nu mai exista? Clientul nici nu stie de existenta acestei faturi.
In acest caz Dvs ati depus declaratia 394,in care apar facturile inregistrate in contabilitatea societatii ,iar la ei,in declaratie nu apar. E o problema ,ptr ca prin aceasta declaratie se face un control incrucisat intre furnizori si clienti ,si astfel,cu ajutorul programului se descopera imediat societatea care nu a inregistrat facturile.
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
si daca ducem facturile acum clientului, le mai poate inregistra fara sa-si creeze probleme?
Va trebui sa faca rectificativa la Declaratia 394 ,pe anul 2009 si pe sem I a acestui an .In plus cred va trebui sa ii dati si niste explicatii clientului Dvs. Nu va pot spune daca va avea sau nu probleme la un eventual control. Sa speram ca nu ,daca depune rectificativele.
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornare factura. luciapap luciapap In 18.05.2010 am o factura de consumabile pe care am inreg 6028=401 si 4426=401 Acuma in August seful imi aduce o factura din Mai storno partial la factura ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 deacroxana deacroxana Recent am constatat ca in declaratia 394 din sem 1 si 2 2009, si sem 1 2010 nu au fost prinse in declaratie niste facturi, deoarece codul fiscal al ... (vezi toată discuția)
Factura storno decembrie 2009 blu_angel blu_angel buna ziua! an 2009 inchis, depus bilant....tot...inclusiv luna aprilie 2010 toate declaratiile...depuse administratorul imi aduce o factura storno de la un ... (vezi toată discuția)