lucrez intro institutie publica. in urma cu o saptamina am dat concurs de promovare in treapta. acuma cind mi sa comunicat dispozitia primarului am aflat cu stupoare ca salarul meu a scazut. de la 853 inainte de concurs la 800 lei. cei de la resurse umane au invocat nu stiu ce trepte de salarizare. habar nu am.
nu am semnat de luare la cunostinta a dispozitiei privind noul salariu.
intrebari
ati mai auzit vreodata ca in urma unui concurs de promovare salariul sa iti scada.
are efect dispozitia daca nu am luat la cunostinta de ea.
pot contesta promovarea si sa solicit raminerea pe aceasi treapta de salarizare.
Daca sunteti personal contractual si ati promovat in grad sau treapta profesionala incadrarea se face intr-un nivel imediat superior, deci nu are cum sa fie incadrarea mai mica
Chiar daca ati fi incadrat sa zicem in grad profesional asistent(fosta treapta 1) in urma promovarii incadrarea se face la principal(fosta treapta 3) si tot este o crestere. Trebuie sa contestati decizia de incadrare, daca nu aveau bani prevazuti in buget si promovarea in planul de ocupare pe anul 2013 nu trebuiau sa organizeze concursul.
@puru geta, am si eu o nelamurire, de unde a-ti ajuns la concluzia ca incadrarea se face corespunzator treptei 3 ?
Din cate stiu eu treptele de salarizare nu mai exista.
Din punct de vedere legal, functionarii publici incadrati identic pot avea doar salarii identice, asadar trebuie observat ce salarii au ceilalti colegi incadrati in acelasi mod, respectiv pe grad, functie gradatie, etc.