avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare bugetar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare bugetar

buna ziua

lucrez intro institutie publica. in urma cu o saptamina am dat concurs de promovare in treapta. acuma cind mi sa comunicat dispozitia primarului am aflat cu stupoare ca salarul meu a scazut. de la 853 inainte de concurs la 800 lei. cei de la resurse umane au invocat nu stiu ce trepte de salarizare. habar nu am.
nu am semnat de luare la cunostinta a dispozitiei privind noul salariu.

intrebari

ati mai auzit vreodata ca in urma unui concurs de promovare salariul sa iti scada.
are efect dispozitia daca nu am luat la cunostinta de ea.
pot contesta promovarea si sa solicit raminerea pe aceasi treapta de salarizare.

multumesc
Cel mai recent răspuns: familistu , utilizator 09:57, 6 Decembrie 2013
Daca sunteti personal contractual si ati promovat in grad sau treapta profesionala incadrarea se face intr-un nivel imediat superior, deci nu are cum sa fie incadrarea mai mica
sunt functionar public iar promovarea este în grad profesional superior.
Chiar daca ati fi incadrat sa zicem in grad profesional asistent(fosta treapta 1) in urma promovarii incadrarea se face la principal(fosta treapta 3) si tot este o crestere. Trebuie sa contestati decizia de incadrare, daca nu aveau bani prevazuti in buget si promovarea in planul de ocupare pe anul 2013 nu trebuiau sa organizeze concursul.
@puru geta, am si eu o nelamurire, de unde a-ti ajuns la concluzia ca incadrarea se face corespunzator treptei 3 ?

Din cate stiu eu treptele de salarizare nu mai exista.
Din punct de vedere legal, functionarii publici incadrati identic pot avea doar salarii identice, asadar trebuie observat ce salarii au ceilalti colegi incadrati in acelasi mod, respectiv pe grad, functie gradatie, etc.
multumesc de raspunsuri.

dar totusi ma poate ajuta cineva cu niste articole de lege ceva. de 2 zile tot caut si inca nimic.

multumesc

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public gabitocoaie gabitocoaie sunt functionar public incadrat consilier principal gradatia 5 clasa de salarizare 42, si indeplinesc conditiile de promovare, intrebarea mea este : - care ... (vezi toată discuția)
Fostele trepte de salarizare... alina8008@yahoo.com alina8008@yahoo.com va rog sa ma ajutati cu prevederea legala potrivit căreia, promovarea în gradul profesional imediat superior celui deţinut se realizează obligatoriu în ... (vezi toată discuția)
Avocatul poporului poate sa sesizeze curtea constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a legii nr.284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice iolanda15 iolanda15 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema, poate impreuna vom gasi o solutie legislativa. Prin art.39 lit. r), de la Capitolul IV ... (vezi toată discuția)