Sunt pe punctul de a achizitiona un apartament prin banca cu avans de 15%,dar nu am acel avans si ne-am inteles cu proprietarul in legatura cu aceasta problema,doar ca el spune sa facem o hartie cum ca el ne imprumuta aceasta suma si inca o hartie ca noi ii dam acel avans(omul fiind avocat,iar eu nu ma pricep la hartogarii si mi-e frica sa nu faca tertipuri),deci pentru ce are nevoie sa facem si hartia aia cu imprumutul spre noi?Ce se poate intampla,sau este doar o masura de precautie din partea lui? Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dvs pt ca maine semnez actele.O seara buna tuturor.
Buna seara, banca va acorda creditul solicitat cu conditia ca dvs. sa achitati 15% din valuarea imobilului, dezvoltatorul este intelegator, semnand documente in acest sens .... sau imprumutand-va numerar, ca sa faceti dovada ca.... achitati avansul de... 15% . Este evident ca... persoana in cauza isi ia o masura de siguranta. Clar este doar o masura de siguranta. succes.
Va multumesc din suflet pt promptitudinea dvs de a ne lamuri,la cate inselaciuni se fac in ziua de azi.....aveam unele indoieli,mai ales ca domnul lucreaza in domeniu.Va multumesc inca odata.O seara buna.
Un contract de imprumut ca va da banii cei 15 %- e normal sa va imprumutati cu contract ca nu va da banii in mana fara acte.
Apoi semnati un antecontract in care se specifica cum ca ati platit avansul si ca restul ii achitat cu credit, nu ?
Sa cititi bine actele inainte de a le semna.. la ce va obligati ,pe ce perioadda va imprumutati etc.
15% din valoarea unui ap nu e tocmai mic, veti mai avea si alte costuri pana la semnarea contractului, apoi impreuna cu rata.. trebuie s ava faceti socoteli sa vedeti daca va permiteti.
Eu nu as intra astfel intr-un credit in locul dv.
Actul e normal, de ce accepta insa vanzatorul, nu-mi pot imagina; i-ati garantat cu ceva acel imprumut?
Ce scandenta are? E autentic documentul?
Daca vedeti ca omul are avocat (sau e, nu conteaza), era normal sa va vada documentul si dv. un avocat. Normal era sa il cititi si sa ii intelegeti efectele, urmarile.
Banca, daca afla... va poate declara intreg creditul scadent? Ca e un fel de simulare de plata a avansului, adica incalca intr-un fel angajamentul dv. fata de banca. trebuie sa cititi ce scrie si in acel contract.
Va sfatuiesc sa nu intarziati la plata vreunui ban scadent, caci nu se stie ce urmari va pasc!
Inainte de a va lamuri juridic daca lucrurile sunt in regula eu va sfatuiesc sa analizati mult mai bine componenta financiara. Nu avansul in sine este important sa il aveti ci este un punct de plecare care dovedeste ca aveti capacitatea de a strange bani si de a fi un bun platnic. Ca sa nu ajungeti peste un an sau 2 in situatia de a scrie pe forum: "Am luat un credit dar ulterior nu am mai reusit sa achit" va sugerez sa faceti un astfel de imprumut doar cand aveti un avans si puteti sa va descurcati cu doar jumatate din veniturile pe care le aveti. Daca nu aveti nicio alta proprietate puteti totusi incerca ... caci riscul este al bancii....