avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma puteti ajuta si pe mine intr-o chestiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma puteti ajuta si pe mine intr-o chestiune importanta,va rog?

Sunt pe punctul de a achizitiona un apartament prin banca cu avans de 15%,dar nu am acel avans si ne-am inteles cu proprietarul in legatura cu aceasta problema,doar ca el spune sa facem o hartie cum ca el ne imprumuta aceasta suma si inca o hartie ca noi ii dam acel avans(omul fiind avocat,iar eu nu ma pricep la hartogarii si mi-e frica sa nu faca tertipuri),deci pentru ce are nevoie sa facem si hartia aia cu imprumutul spre noi?Ce se poate intampla,sau este doar o masura de precautie din partea lui? Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dvs pt ca maine semnez actele.O seara buna tuturor.
Depinde de ce risc discutam. Riscul bancii e asigurat. Al imprumutatului, nu.
Important e sa cunoasca inainte riscurile in fiecare situatie ce ar putea interveni, pentru ca de multe ori imprumutatii nu cunosc consecintele contractelor semnate, nu stiu in ce conditii se declara scadente creditele etc. si sunt luati prin surprindere, ceea ce are efecte traumatizante asupra situatiei lor financiare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract ipoteca vs contract fara garantie ipotecara adiprenne adiprenne Buna ziua! As dori sa aflu daca in cazul in care am un imprumut finaciar care nu este garantat cu ipoteca cum poate debitorul sa execute un ... (vezi toată discuția)
Obligatii coplatitor Dumitriu-Nicoleta Dumitriu-Nicoleta Mi s-a propus sa fiu coplatitor pentru un credit Prima Casa la o banca si am inceput sa ma interesez de obligatiile mele . Bineinteles ca mi s-a ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)