avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scoaterea de la impozit a unui autovehicul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scoaterea de la impozit a unui autovehicul

Buna ziua

am vandut o masina lovita in 2010,persoana carea am vanduto a vanduto mai departe.Ca sa o scot de la impozit mi se cere certificat de radiere.
Persoana la care esta masina a reparato dar nu circula cu ea, nu a transcris masina in circulatie,dar a trecuto impozitele locale si plateste impozit pt ea.

Platim si noi si el impozit pentru aceeasi masina.
Cum am putea rezolva.

Multumesc mult!!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:20, 4 Decembrie 2013
HG nr.44 din 2004 prin care se aprobă Normele de aplicare a Codului Fiscal va ofera solutia legala in astfel de situatii
In conformitate cu pct.122, alineatele (2) şi (3), Titlul IX.,
"Pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilul nu mai poate face dovada existentei fizice, scaderea de la plata impozitului pe mijloacele de transport se face prin prezentarea unui document din care sa reiasa ca mijlocul de transport a fost dezmembrat",
"In lipsa documentului prevazut mai sus, contribuabilul care nu mai poate face dovada existentei fizice a mijlocului de transport cu care figureaza inregistrat in evidentele compartimentului de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale va prezenta o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte elementele de identificare a contribuabilului si a mijlocului de transport respectiv, documentul prin care a dobandit acel mijloc de transport, imprejurarile care au condus la pierderea acestuia",

Aceeasi reglementare, la pct.123. (1) prevede ca
"Detinerea unor piese sau a unor caroserii de autovehicule nu inseamna ca acel contribuabil are un autovehicul taxabil".

Declaratia pe proprie raspundere se intocmeste la notar
Parte din functionari administratiei fiscale care se ocupa cu impozitele si taxele locale, nu cunosc aceasta prevedere,sau din anumite interese,se fac a nu o cunosc
Dv pentru solutionare ,se impune sa depuneti solicitare oficiala de radiere din evidenta fiscala a autovehicolului respectiv, intemeindu-va cerererea pe prevederea codului fiscal mentionata si in baza documentelor mentionate
Radierea auto se poate realiza,numai dupa achitarea tuturor debitelor in urmarire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez o masina fara contract vanzare cumparare? cristi_marton cristi_marton am vandut masina acum 2 ani, nu am dat cartea masinii si nici talonul urmand ca in scurt timp sa facem contractul de vanzare cumparare si sa dau atunci cartea ... (vezi toată discuția)
Cum radiez o masina care nu mai exista? mirela1112 mirela1112 Buna ,am si eu o problema platesc impozit la o masina care nu mai exista de 2 ani ,sotul meu a avut accident pe Posada a cazut cu masina 20 de m si atunci nu ... (vezi toată discuția)
Auto vandut la fier vechi narcisal narcisal Mi-m vadut masina la fier vechi unor persoane fizice. Am incheiat un contract cu martori. Mentionez ca masina era dezmembrata.:sorry::sorry:Nu am dat numerele ... (vezi toată discuția)