avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scoatere din evidenta primariei autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scoatere din evidenta primariei autoturism

Buna ziua,

Simt ca am fost pacalit de cumparatorul masinii si as dori sa stiu daca pot scoate de la impozit autoturismul vandut doar cu urmatoarele copii:
- carte identitate cumparator
- act vanzare cumparare
- copie dupa cartea masinii + copie dupa certificatul masinii.
Fisa de inmatriculare si certificatul de radiere vizat de politie nu le am si nici cumparatorul nu mai raspunde la telefon.

Aceasi intrebare este si daca o pot scoate din evidenta politiei.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:32, 4 Decembrie 2013
In ce mod apreciati ca ati fost pacalit de cumparator ?
HG nr.44 din 2004 prin care se aprobă Normele de aplicare a Codului Fiscal pct.122, alineatele (2) şi (3), Titlul IX.,
"Pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilul nu mai poate face dovada existentei fizice, scaderea de la plata impozitului pe mijloacele de transport se face prin prezentarea unui document din care sa reiasa ca mijlocul de transport a fost dezmembrat",
"In lipsa documentului prevazut mai sus, contribuabilul care nu mai poate face dovada existentei fizice a mijlocului de transport cu care figureaza inregistrat in evidentele compartimentului de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale va prezenta o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte elementele de identificare a contribuabilului si a mijlocului de transport respectiv, documentul prin care a dobandit acel mijloc de transport, imprejurarile care au condus la pierderea acestuia",

Parte din functionari administratiei fiscale care se ocupa cu impozitele si taxele locale, nu cunosc aceasta prevedere,sau din anumite interese,se fac a nu o cunosc
Dv pentru solutionare ,se impune ca in baza contractului de vanzare cumparare,sa incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere,
Actele le depuneti la autoritatea fiscala ,care urmeaza sa dispuna radierea auto de pe rolul dv fiscal,dupa achitarea eventualelor debite

Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez o masina fara contract vanzare cumparare? cristi_marton cristi_marton am vandut masina acum 2 ani, nu am dat cartea masinii si nici talonul urmand ca in scurt timp sa facem contractul de vanzare cumparare si sa dau atunci cartea ... (vezi toată discuția)
Cum pot radia o masina? niotin niotin Va rog sa ma lamuriti cum se poate radia o masina s-a vandut in urma cu ceva vreme, mentionez ca masina nu mai are documentele de identitate/talon ale ... (vezi toată discuția)
Auto vandut la fier vechi narcisal narcisal Mi-m vadut masina la fier vechi unor persoane fizice. Am incheiat un contract cu martori. Mentionez ca masina era dezmembrata.:sorry::sorry:Nu am dat numerele ... (vezi toată discuția)