avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legislatie privind lucrarile la apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legislatie privind lucrarile la apartament

Buna ziua,

Doresc sa aflu daca exista o legislatie ceea ce priveste lucrarile intr-un apartament, mai exact. Daca exista obligatia lucratorilor de a anunta vecinii privind lucrarile care depasesc un anumit nivel de zgomot, daca trebuie sa se incadreze intr-un anumit orar sau pot efectua lucrari in voie astfel perturband viata vecinilor ?

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Rayodeluz , utilizator 16:52, 10 Decembrie 2013
Da, exista legislatie.
Legea nr. 61/1991, modificata prin legea 153/2010, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.
Art.2 (29) Tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;.

Si este normal ca atunci cand cineva trebuie sa-si repare ceva, cand stie ca va face zgomot..., sa treaca pe la vecini sa-i anunte, sa se scuze..., indiferent de ora la care se intampla acest lucru chiar in afara celor stabilite prin lege.
Multumesc mult !
poate oare acest vecin sa repare cand si cum are chef ...deja de o luna de zile tot in renovari este .... viata noastra este data peste cap ...de ex.eu am garzi noaptea...dimineata nu ma pot odihni ...copii trebuie sa invete ...nu o pot face ...nu toti avem un program de lucru de la 8-17 ...ce as putea face in aceasta situatie ?

cu respect si multumiri
Telefon la 112 si solicitati interventia politiei care are sarcina de sanctiona pe cei ce incalca legea de care vorbeam mai sus. Ca sa fie succesul deplin dati telefon la ora 13.00 pentru ca politia stie de intervalul 13-14 si daca ajjung in 15-20 de minute vor constata incalcarea prevederilor legale exact in intervalul orar 13-14. Sau noaptea daca aveti aceleasi probleme.
Multumesc inca odata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Turbez din cauza vecinului de deasupra ContSters170996 ContSters170996 stau la et 2 si vecinul de la 3 imi face viata amara, nu am fost pana acum la politie dar nu cred ca mai am mult. i-am lasat o scrisoare in posta in care il ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru deranjarea linistii, amenajare apartament Sorin Sorin Sorin Sorin De curand am decis sa amenajez un apartament cumparat acum acum 2 ani, cu respectarea orelor de liniste 22:00-8:00 şi 13:00-14:00, muncitorii incepand ... (vezi toată discuția)