Potrivit Legii nr. 193/2006 şi H.G. nr. 1.317/2006, cu modificările şi completările ulterioare, tichetele-cadou se pot acorda salariaţilor numai pentru destinaţii sau evenimente care se încadrează în cheltuielile sociale.
Conform art. 2.1. din H.G. nr. 1.317/ 2006, cu modificările şi completările ulterioare, cheltuielile sociale sunt cele reglementate la art. 21 alin.(3) lit.c). Cod fiscal, iar - la nivelul angajatorului - acestea au o deductibilitate limitată (parțială) la calculul profitului impozabil, de până la 2% din valoarea totală a fondului de salarii.
La nivelul salariatului beneficiar al tichetelor-cadou, contravaloarea acestora este asimilată unui avantaj de natură salarială şi, în consecinţă, se impozitează cu 16%, dar nu intră în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii aferente în cauză, dacă sunt acordate în baza legii speciale menţionate anterior. În susţinerea acestui fapt, precizez pct. 70 din H.G. nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare, și art 296 ^15 lit. o) Cod fiscal, privind excepţiile generale. Este de reținut faptul că - potrivit prevederilor pct. 70 lit. i) dat în aplicarea art. 55 alin. (3) Cod fiscal, cu modificările și completările ulterioare - tichetele-cadou chiar acordate potrivit legii și indiferent dacă acestea sunt acordate potrivit destinației și cuantumului prevăzute la art. 55 alin. (4) lit. a) Cod fiscal sunt asimilate avantajelor de natură salarială.
Tichete cadou
bubu.g
in caz de acordare tichete cadou de angajator in cuantum de 150 lei cum se impoziteaza?
ce se intampla in cazul in care cuantumul este mai mare de 150 ... (vezi toată discuția)