avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de stat obligatorie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de stat obligatorie?

Am un C.M.I. si lucrez din anul 2010. M-am asigurat cu o pensie privata la o banca, de cand am inceput sa lucrez. Am primit ieri o Notificare in care scrie ca nedepunerea declaratiei de Asigurare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1000 ron. Ca trebuie, de asemenea sa ma duc sa ma prezint la sediul Casei de Pensii Bucuresti in vederea asigurarii. Dar eu nu vreau Pensie de la ei!!!!!!! Mai scrie in Notificare:
''In situatia in care sunteti asiguratul unui sistem neintegrat sistemului public de pensii(avocat, cleric) sau a unei case sectoriale(MAPM, MAI, SRI) nu sunteti obligat sa va asigurati si la cnpas, dar va rugam sa faceti dovada cu documente!" Intrebare : Este valabila pentru ei (Casa de pensii) Pensia Privata? Sau am facut-o degeaba? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:33, 21 August 2018
Se ia in calcul doar la stabilirea punctajului mediu anual, respectiv al cuantumului pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea pentru pensie irinusca irinusca buna seara, am un contract de doua ore,nu pot plati diferenta sa pot avea norma intreaga la vechimea pentru pensie,? multumesc: (vezi toată discuția)
Cumpar vechime pentru pensie administrator srl, legia 186/2016 Epuree Epuree Un asociat unic [b]administrator SRL[/b], fara dividende poate cumpara vechimea la pensie pe ultimii 5 ani? Se incadreaza la aceasta exceptie: nu a avut ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata muresan_maria muresan_maria sunt in pensie anticipata fara penalizare cu 40 ani de munca, imi puteti spune de ce nu mai pot lucra numai la implinirea varstei de 60 ani si 3 luni, avand ... (vezi toată discuția)