avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie penhtru CCC si stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie penhtru CCC si stimulent de insertie

Sunt in CCC pana in septembrie. Nu as vrea sa ma intorc la serviciul meu. Imi caut de lucru la alte firme. Se poate ca sa ma intorc la lucru mai repede decat septembrie la o alta firma? Va trebui sa restituiesc banii pentru crestere copil daca nu ma intorc la ocul ,, actual,, de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:19, 5 Decembrie 2013
1. - Puteti sa reluati activitatea oricand si la orice loc de munca.
- Nu este obligatopriu sa reveniti la acelasi loc de munca.

2. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si veti relua activitatea dupa ce copilul a implinit 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Adica veti primi salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.
- Pentru aceasta veti merge la Primarie cu o copie dupa noul contract individual de munca si veti completa cererea pentru stimulentul de insertie.
Va multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare. Daca noul loc de munca este in strainatate tot acelasi drepturi o sa am?
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

2. Din drepturile prevazute de OUG 111/2010 fac parte si indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc 2 ani, intoarcerea la locul de munca? roxana_pop12 roxana_pop12 Buna ziua. Se poate sa ma intorc la locul de munca, daca am optat pt ccc 2 ani? Daca da, se primeste acel stimulent de 500 lei? multultumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie petro-petronella petro-petronella sotul meu beneficiaza de stimulentul de insertie din martie 2013,daca schimba locul de munca in strainatate (U.E) primeste in continuare acest drept,sau ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului razvan_dochia2002 razvan_dochia2002 Am intrat in CCC la data de 24.10.2010 (pe legea veche),daca dupa un an merg la munca primesc 500 de lei in plus la salariu sau de ei beneficiaza doar cei ... (vezi toată discuția)