avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta intre case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta intre case

Buna ziua.Tatal meu a construit o casa la tara in 1968.La acea data la limita proprietatii,vecinul avea o gradina.In anul 1975,vecinul a construit si el o casa,dar a asezat-o la 50 cm.de gardul despartitor.Dupa ce ca distanta dintre casa lui si gadul despartitor este mica,acum vrea sa construiasca si etaj(cu meseriasi neautorizati).Este legal?Cui trebuie sa ma adresez?Mai am o problema.Acelasi vecin a construit lipit de gard, anexe pe o lungime de 15 metri,dar nu are autorizatie decat ptr.6 metri.Avand si o inaltime de 3.5 metri va dati seama ca este destul de incomod ptr. mine,tinandu-mi foarte multa umbra.Cui trebuie sa ma adresez?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 03:54, 6 Aprilie 2009
Va puteti adresa serviciului urbansim din cadrul Primariei, de asemenea putei promova o actiune prin care pe cale de ordonanta presedentiala sa cereti obligarea vecinului sa sisteze construtiile pe care vrea sa le ridice fara autorizatie, iar in privinta anexelor de pe hotar o actiune prin care sa cereti sa fie obligat sa le ridice intrucit va prejudiciaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cos de fum a vecinului in apropierea casei mele gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! In acest an am terminat casa noua, cu autorizatie de constructie, receptie facuta in luna aprilie, locuiesc in ea din mai 2017. Simultan s-a ... (vezi toată discuția)
Vecinul și-a construit o anexă pe terenul meu. cum procedez legal ca să-i demolez construcția? miron lucian ionut miron lucian ionut Vecinul meu si-a construit pe terenul meu o casa/anexa Bineinteles fara autorizatie. Cum procedez sa imi recuperez terenul? Precizez ca am facut ... (vezi toată discuția)
Foisor de lemn-la ce distanta de gardul vecinului? elle12 elle12 Am dori sa facem la curte un foisor de lemn. La ce distanta de gard poate fi amplasat? Poate fi pus lipit de gard? Multumesc. (vezi toată discuția)