Va rog sa ma ajutati, cum pot sa reclam si unde si pentru ce infractiune sau concurs de infractiuni? Pur si simplu ni s-a furat livada. Pot sa zic si furt, da? pt ca au si vandut deja materialul lemnos provenit din livada. Sau si tulburare in posesie, sau distrugere sau fals in acte, sau????
Aveam o livada de pruni cumparata cu acte in regula in anul 1997, de 7 ari si erau 36 de pruni soi renglote. Am folosit-o de-atunci fara sa fim tulburati in posesie, fiecare din vecini isi cunostea limitele proprietatii pt ca livada era intr-o livada mare, fosta de stat (in extravilan). Noi aveam acces pe un drum de pamant, deschis din drumul principal. Anul trecut 3-4 firme au cumparat livezile vecinilor si au efectuat defrisarea inca inainte de a le inscrie in CF. Fiindca noi nu am mai fost din luna aug. 2008, nu am stiut, ne-am dus acum sa ne lucram prunii, si surpriza nu mai avem livada nici noi, nici vecina, in total au defrisat abuziv 72 de pruni, pe 14 ari, (defrisare cu utilaje profesionale inclusiv scos cu radacini -proprietatea nostra si a vecinei, inscrise in CF).
Mentionez ca nu avem intocmita noua documentatie cadastrala dar avem plan de situatie, schita cu viza OCOT si la cumparare am fost pusi in posesie tot de un topograf autorizat, cu masuratori la fata locului. Daca au modificat limitele proprietatii prin noile lucrari topo pe care le-au facut (Desi v-am precizat in zona fiecare proprietar isi cunostea granituirea)- atunci cum pot contesta si unde? nu e tot o infractiune si asta? Oricum noi am gasit pe net ca au depus la Primarie o documentatie pt PUZ, pt scoatere din extravilan si construire locuinte, dar sunt falsuri si in acea documentatie, nu se spune nimic ca a fost livada...(pt scoatere din circuit agricol livada ar trebui sa aiba alte aprobari, poate de-aceea au defrisat-o si pe a noastra!!). Iar in cazul aprobarii PUZ, deja li s-a eliberat certificat de urbanism fara sa se ceara acordul vecinilor, de fapt noi mai figuram vecini pe hartie, dar faptic, ne-au ocupat terenul... Si daca isi fac puz-ul in forma propusa, si-au inscris si acel drum la ei in coala desi era drum de pamant trecut pe vechile harti, atunci ne inchid pe mine si pe vecina, fara a mai avea acces la teren. Vom avea pe hartie un teren in mijlocul unui complex imobiliar? Cum putem contesta si certificatul de urbanism?
Si as mai vrea sa precizez ceva, pe certificatul de urbanism al unei persone care le-a vandut terenul, apare ca este teren cu risc de alunecari. Se pot autoriza constructii in acest caz? In HGR525/1996, in anexa, art 10, alin 1, eu am gasit ca este interzisa autorizarea in zone cu risc natural.
Sunt multe probleme in cazul meu, dar sfatuiti-ma ce sa fac, va rog... Urgent! Se fac niste abuzuri ingrozitoare, grosolane... Si nimeni nu ne apara in aceasta tara.
Cea mai rapida solutie, pt a opri inceperea construirilor, este de a chema in judcata pe cei care au defrisat livada si pe cei care au elibarat certificatul de urbanism. Ar fi bine ca vecina despre care scrieti ca a patit acelasi lucru – si n-a fost de acord – sa fie alaturi de dv.
La dosar veti atasa toate documentele pe care le aveti...
Pt daune (pt care trebuie sa timbrati cererea in functie de cat cereti) va trebui sa dovediti ca livada respectiva este a dv...
E o speta complexa si ar trebui sa vorbiti cu un avocat, care sa va indrume pas cu pas in ceea ce trebuie sa faceti.
Se poate retine infractiunea de furt calificat (daca a existat efractie , escaladare , folosire fara drept a unei chei adevarate /mincinoase ) si eventual infractiunea de fals in inscrisuri oficiale .
In acest sens , depuneti o plangere la Politie , pentru a se angaja raspunderea penala a faptuitorului .
As zice ca exista si infractiunea de distrugere.
Recomand si eu plangere la politie. Oricum, chiar nu este necesar sa faceti dvs. incradarea juridica a faptei.