avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit cladire conform art.250 pct.20
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit cladire conform art.250 pct.20

Buna ziua.Am o nelamurire in privinta acestui pct.20 al art 250 din cod fiscal,daca facilitatea se acorda sau nu potrivit hotararii consiliului local.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:30, 7 Decembrie 2013
Conform legii 215/2001 republicata, art 27 :
Art. 27
In scopul asigurarii autonomiei locale, autoritatile administratiei publice locale au dreptul sa instituie si sa perceapa impozite si taxe locale, sa elaboreze si sa aprobe bugetele locale ale comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor, in conditiile legii.
[ link extern ]

Prin urmare facilitatea la care va referiti se acorda, sunt cladiri pentru care nu se datoreaza impozit pe cladiri prin efectul legii(Cod fiscal, art 250, alin 1, punct 20).

20. clădirile care aparţin organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România, cu statut de utilitate publică, cu excepţia încăperilor care sunt folosite pentru activităţi economice.

Dvs trebuie sa faceti o cerere de acordare a facilitatii si sa faceti dovada ca aceste cladiri respecta prevederile de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata impozit badryana badryana Cabinetele medicale individuale( medici familie) si Cabinetele stomatologice care functioneaza la o comuna si sunt chiriasi ai spatiilor unde functioneaza sunt ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe cladire incubator de afaceri Asimcov Asimcov [b]O.G. 57/ 2002[/b] Potrivit art. 85 alin1 lit. b) din O.G. 57/2002 Statul susține dezvoltarea infrastructurii de inovare și transfer ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale angi25 angi25 Buna ziua! As dori sa stiu daca articolul de mai jos este valabil si se poate aplica si daca da, in ce conditii? Art. 84 din codul fiscal - Facilitati pentru ... (vezi toată discuția)