avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Drepturi banesti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Drepturi banesti

am nevoie de o informatie cu privire la o situatie intalnita.
In anul 2012 am introdus o actiune in instanta pentru recuperarea unor drepturi banesti neacordate conform ccm de catre angajator. Actiunea a fost introdusa de catre organizatia sindicala in numele si pentru membrii sai de sindicat. Avand in vedere faptul ca la data introducerii actiunii un numar de fosti salariati ai angajatorului nu mai erau membrii de sindicat ai organizatiei care a inaintat actiunea acestia nu au mai fost prinsi pe tabelele inaintate in instanta cu toate ca in perioada pentru care s-au cerut drepturile erau membrii platitori.
Acestia au inaintat in nume propriu o noua actiune avand ca obiect drepturi banesti pentru sumele pe care organizatia sindicala le-a castigat in instanta dar actiunea este indreptata impotriva organizatiei sindicale si angajatorului.
va rog sa-mi spuneti care ar fi exceptiile pe care le pot invoca in intampinare in numele organizatiei sindicale pe care o reprezint.
cu multumiri

Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:51, 7 Decembrie 2013
Ca lider de sindicat, eu as lasa procesul sa "curga", pentru ca aveati clar obligatia sa-i reprezentati pe toti membrii de sindicat din perioada pentru care ati depus actiune. Era cumva de inteles daca ati fi omis vreun membru ca simpla eroare sau din neatentie, dar pare ca a fost cu intentie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate renuntare proces yullian yullian Sunt membru intr-un sindicat,care a revendicat unele drepturi salariale neacordate de catre angajator in instanta.Intrucat,presedintele organizatiei de ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri forsyte forsyte Cum trebuie sa demonstrez calitatea de membru de sindicat instantei fara a apela la serviciul de resurse umane ? Sunt lider de sindicat si mi se cere acest ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale în învãtãmânt luminita_ifrim luminita_ifrim Sindicatul unităţii de învăţamânt unde sunt titulară a obţinut recuperarea drepturilor salariale pe legea 221/ 2008. Au fost deschise două procese, ... (vezi toată discuția)