avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie fara acordul tatalui biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie fara acordul tatalui biologic

Buna! Am un baiat de 12 ani, care sta in Romania la bunici. Eu sunt in strainatate. Sunt casatorita si am o fetita aici :justcuz: . Venim in vacante sa il vedem pe baietel, si ii trimitem bani anual pentru a avea tot ce ii trebuie. Nu mai tin legatura cu tatal biologic al baietelului, si nici nu am fost casatorita cu el. Tin sa mentionez ca el nu a vrut sa recunoasca copilul si nu a facut nimic pentru el. M-am chinuit singura cu bani de la parintii mei. Baietelul sta cu bunicii lui de la 1 an jumate ani. Eu am plecat in strainatate ca sa muncesc, apoi mai veneam un an in Romania, iar plecam, tot asa. Apoi m-am casatorit si m-am stabilit aici. Am renuntat la serviciu pentru ca a trebuit sa ne mutam din oras. Baietelul traieste din salariul sotului meu acum. Au o relatie foarte buna. De asemenea, se intelege bine cu sora lui si cu bunicii vitregi. Sotul meu vrea sa il adopte, dar eu nu am cum sa dau de tatal biologic pentru aprobare sub nici o forma, pentru ca nu am tinut legatura. Nu stiu daca e viu sau nu, daca e in tara, nu stiu nimic despre el de aproape 13 ani. Exista vreo modalitate pentru a face posibila adoptia? Ce trebuie sa fac? Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:25, 6 Decembrie 2013
tatal nu a vrut sa il recunoasca, dar dvs ati insistat pana l-a recunoscut ?
Are tata in certificatul de nastere ?
Instanta poate trece peste acordul tatalui, insa cred ca o face in f putine cazuri.
Cred ca mai important decat adoptia e sa stati impreuna.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Are tata in certificat, ca mi-a cerut numele lui la maternitate. Nu putem sta impreuna pentru ca din cauza asta nu ii pot face nici pasaport.. daca il adopta sotul meu, rezolv mai multe treburi odata...
Nu era suficient sa va ceara numele, tatal a recunoscut copilul. Daca v-ati fi judecat acum cativa ani, era mai simplu.
Puteti rezolva toate astea si fara adoptie. Cereti in instanta sa exercitati singura autoritatea parinteasca si in baza hotararii ii veti face si pasaport si plecati si cu copilul din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ii pot face pasaport fetitei mele fara semnatura tatalui? Meirin Meirin Buna ziua! Am o fetita de 14 ani, care sta in Romania cu mama mea. Ea e trecuta pe numele meu, pentru ca am divortat de tatal ei cand ea era mica. El nu a ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)
Tatal biologic sau tatal care il creste danico83 danico83 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea, eu si prietena mea suntem impreuna de aproape doi ani, ea are un copil de doi ani jumate.Deocamdata nu avem ... (vezi toată discuția)