avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Corectie REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Corectie REVISAL

Buna ziua !

Am urmatoarea problema : am intocmit si transmis online revisalul pt.o societate cu un nou contract de munca la care am gresit data angajarii , in loc de data de 02.dec.2013 -data angajarii ..am scris 03.dec.2013 . Mentionez ca l-am transmis in 02.dec.2013 cu o zi inaintea angajarii ( eronate ) . Va rog sa-mi scrieti daca fac corectie in revisal cu data angajarii corecte 02.dec.2013 este bine ? si daca societatea este pasibila de ceva amenda ? . Conform art. 4 alin.3 din HG 500/2011 eu inteleg ca este permisa orice corectie ..dar nu stiu daca se da amenda.

Multumesc anticipat si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: nistorileana , utilizator 20:45, 8 Decembrie 2013
Chiar daca faceti corectie pentru data angajarii, sunteti pasibil de sanctionare, intrucat daca angajarea se face cu data de 02.12.2013 , atunci REVISAL-ul trebuia transmis in data de 29.noiembrie 2013.

Transmiterea de date eronate / netransmiterea in termen a registrului este considerata contraventie si sanctionata ca atare.
Multumesc pentru raspuns ! Daca s-ar primi amenda , aceasta fiind f. f mare , iar angajatorul ar actiona in judecata am avea cistig de cauza ? si cum ar trebui motivata eroarea ?
Nu cred ca veti primi amenda pentru eroare , ci pentru netransmiterea in termen.
Asa cum am precizat, daca data de incepere a activitatii era 02.12.2013, atunci REVISAL-ul trebuia transmis cel mai tarziu in data de 29.11.2013.

HG nr.500/2011:
Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a) - g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
...

Ok, multumesc . Totusi nu exista nici-o scuza pentru netransmiterea in termen a revisal-ului ? Nu exista avertisment ? Cum vede instanta acest aspect ? Care este perioada legala , retroactiva care o verifica ITM-ul la control ?
Prevederile HG nr.500/2011 referitoare la contraventii se completeaza cu dipozitiile OG nr.2/2001 care prevede si sanctiunea vaertismentului.

Prin urmare, inspectorii ITM pot aplica si sanctiunea avertismentului.

In practica, perioada de control este de maxim 6 luni in urma.

Alte discuții în legătură

Neinregistrare contract in revisal lilianatatar lilianatatar Ce sanctiune primesc daca nu am inregistrat doua contracte in revisal si nu le-am transmis ? am o intarziere de trei zile si tocmai acum au venit in control de ... (vezi toată discuția)
Eroare revisal popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, Intampin urmatoarea problema, am un angajat cu data 12.04.2012, am transmis revisalul dar se pare ca am ales un fisier gresit, acuma cand am ... (vezi toată discuția)
Revisal- termene, expresii cristina_b cristina_b 1.Care este articolul incalcat de catre angajator in cazul netransmiterii REVISAL catre ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de ... (vezi toată discuția)