avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz angajare

Buna ziua,
Am o mare problema si, poate, o mare suparare !!!
In anul 2011, in urma unui divort urat de fostul meu sot am ramas fara slujba(am lucrat in aceeasi firma cu el ).
Cu chiu cu vai am gasit un job de jurnalist la o publicatie online; dupa 6 luni publicatia "si-a inchis portile" si am ramas din nou fara slujba.
Din octombrie 2011 imi caut fara incetare un loc de munca si pana in momentul de fata niciun rezultat !
Am o groaza de calificari, un CV impresionant, dar ..... nimeni nu vrea sa ma angajeze !
Mentionez ca am varsta de 44 de ani !
In urma unui interviu recent mi s-a spus ca sunt prea batrana pentru angajare !
In timp ce americanii se "inghesuie" sa angajeze oameni in varsta (care au si multa experienta), la noi daca esti in varsta esti dat la o parte !
Din cate stiu asta eu un criteriu de discriminare in functie de varsta !
E corect ce mi se intampla (si poate si altor oameni) ?
Daca am 44 de ani asta inseamna ca trebuie sa imi iau gandul de la angajare, de la un salariu si de la un trai decent ?
In momentul de fata doar sotul meu munceste, iar la viata grea care exista in tara asta ne descurcam FOARTE GREU !!!
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cum ar trebui sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:04, 9 Decembrie 2013
1. Art. 5 C.mun.
(1) În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii.
(2) Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, este interzisă.
(3) Constituie discriminare directă actele şi faptele de excludere, deosebire, restricţie sau preferinţă, întemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevăzute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute în legislaţia muncii.
(4) Constituie discriminare indirectă actele şi faptele întemeiate în mod aparent pe alte criterii decât cele prevăzute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminări directe.

Daca mai inatmpinati astfel de prejudecati ale angajatorilor, puteti sesiza Inspectia Muncii/ CNCD- Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu angajarea din cauza proprii pe salariu ciucifer ciucifer nu vrea nimeni sa ma angajeze cind aude de poprire pe salariu,ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Discriminare Detoate Detoate Discriminarea la locul de muncă poate fi si prin programul de lucru?în condițiile în care cu același timp de contract de munca unii beneficiază de ... (vezi toată discuția)
Discriminare locul de munca. Marius Bote Marius Bote Articolul 5: Principiul nediscriminarii din Codul Muncii. ↳ TITLUL I: Dispozitii generale ↳ CAPITOLUL II: Principii fundamentale (1) In ... (vezi toată discuția)