avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Valoarea reziduala la rezilierea contractului de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Valoarea reziduala la rezilierea contractului de leasing

In cazul rezilierii contractului de leasing (din vina utilizatorului - imposiilitatea plaţii ratelor), este legal ca firma de leasing sa solicite plata inclusiv a valorii reziduale?
In fisa de inchidere a leasingului se calculează astfel:
Val rate facturate neachitate plus dobanda + Val. rate ramase de achitat + dob calc la diferenta de capital finantat + val. reziduala + taxe asig pana la sf anului + taxe somatie + chelt cu revanzarea bunului + penalitati la facturi achitate + penalitati la facturi neachitate - Suma incasata din vanzarea bunului.
In momentul în care se scade suma incasata din vanzarea bunului nu ar trebui inteleasa ca plata a mai multor rate in avans , adica de ex 5 rate si o dobanda. (si nicidecum 5 rate si 5 dobanzi).
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 09:55, 11 Decembrie 2013
Depinde de clauzele contractului pe care l-ati semnat. De regula, valoarea reziduala se achita la final, pt ca utilizatorul sa devina proprietarul bunului. Parerea mea este ca nici cheltuielile de revanzare nu ar trebui impuse utilizatorului, insa, repet...depinde ce clauze ati semnat. Cititi cu atentie contractul !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare leasing JENIFER JENIFER Am preluat in data de 06.07.09 un contract de leasing financiar de la o alta societate de leasing.Contractul vechi de leasing e din data de 04.11.2008.In ... (vezi toată discuția)
Monografie leasing auto lu_mar lu_mar ma poate ajuta cineva cu o monografie pt leasing? (vezi toată discuția)
Monografie contabila leasing financiar ContSters86219 ContSters86219 va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila leasing financiar.(am achizitionat un autoturism in aprilie 2011) (vezi toată discuția)