avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Procedura suma primita ramburs de la curier
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Procedura suma primita ramburs de la curier

Buna ziua,

Cum se procedeaza in cazul in care un SRL vinde un produs unei persoane fizice, expedierea facandu-se prin curier iar plata produsului facandu-se ramburs, curierul aducand banii in plic societatii.

Se emite factura catre cumparatorul persoana fizica, banii primiti de la curier se trec in registrul de casa insa singurul document de care se dispune este AWB-ul firmei de curierat. Trebuie facuta chitanta catre curier?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
sevenx, utilizator
Cel mai recent răspuns: sevenx , utilizator 12:00, 17 Decembrie 2013
Nu se face chitanta catre firma de curierat, ca ei nu datorii catre dumneavoastra. Firma de curierat este doar un intermediar. Se stinge creanta pe baza chitantei emise de firma de curierat.
Firma de curierat nu a emis catre vanzator nicio chitanta, costul transportului fiind platit de cumparator. Singurul lucru pe care il am de la firma de curierat este AWB-ul.
intocmiti factura de decontare catre firma de curierat. Ei de obicei va fac plata cu op; factura de decontare nu este obligatorie, este optionala.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2013
ContSters307306, utilizator
Suma ramburs nu a fost cu OP. Mi-au adus banii "in plic" sigilat cu AWB. Atat. Am vorbit cu ei si au zis ca alte documente nu fac caci iau banii de la client, ii pun in plic si mi-i trimit.
Nu procedeaza nimeni asa?

Alte discuții în legătură

Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)
Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)