avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru al doilea copil???
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru al doilea copil???

Am nascut acum 3 luni si iar sunt insarcinata...
Asta nu e o problema DAR cum va fi cu indemnizatia?
O sa cresc 2 copii cu 800 de lei pe luna? se mai da ceva pentru al doilea copil?
Am inteles de la cineva ca pe perioada care se suprapune, adica pana cand face primul copil 2 ani, voi primi un stimulent de 600 ron!!!!! indiferent de salariu.
Apoi dupa ce primul face 2 ani, voi primi indemnizatia normal pentru al doilea bebe, atat cat luam pentru primul.bebe.
Daca e adevarat,mi se a da si mie la fel? pentru ca la mine sotul a intrat in concediul de crestere a copilului.
Sau daca nu e nimic adevarat cum e? se mai da ceva pentru al doilea bebe?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:23, 13 Decembrie 2013
1. - Deoarece veti naste al doilea copil inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) veti intra in CCC2 imediat ce se termina CCC1 si veti primi aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1.
- De asemenea veti primi si alocatie de stat pentru al doilea copil.

2. - Pe perioada dintre data nasterii celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei lunar.

3. - Cand se apropie sfarsitul CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Anexati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

4. Cu o copie dupa decizia angajatorului de prelungire a suspendarii CIM mergeti la primarie si completati cererea pentru indemnizatie pentru CCC2.

5. Nu am inteles daca sotul este acum in CCC1 sau dvs. ati inceput CCC1 iar sotul se afla in acea luna de CCC1 pe care trebuie sa o ia el.
Sotul a intrat in concediu CCC,ca eu nu am lucrat si nu aveam cum sa intru eu,deci e valabil si in cazul nostru tot ce ati spus?
Atunci raspunsul meu anterior este valabil pentru sotul dvs. (tatal copilului).
Inca o problema ati spus ca sotul ar trebuii cand se apropie sfarsitul CCC1 sa faca o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
Problema e ca el cand a facut acelasi lucru pentru CCC1 cand ia dat cererea aceea lui nu i-a spus ca dupa ce se termina acesti 2 ani de zile nu mai are dreptul sa lucreze la iei iar cand am aflat deja era prea tarziu.
In cazul asta mai poate face cerere si pentru CCC2?
1. Pe perioada cat este in CCC1 si apoi in CCC2 nu poate fi concediat decat daca firma este in reorganizare judiciara sau faliment.

2. Dar chiar daca a fost concediat poate beneficia de indemnizatie pentru CCC2 daca prezinta la Primarie decizia de concediere.

Alte discuții în legătură

Ccc pentru al doilea copil corladi corladi Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau ... (vezi toată discuția)
Acte necesare indemnizatie pentru al doilea copil Luiza80 Luiza80 Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti ce acte trebuie sa depun pentru a primii indemnizatia pentru al doilea copil, primul copil implineste 2 ani pe 3 ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)