va rog frumos sa-mi spuneti ce acte trebuie sa depun pentru a primii indemnizatia pentru al doilea copil, primul copil implineste 2 ani pe 3 iunie, iar al doilea s-a nascut pe 25 februarie,
multumesc anticipat
1. - Deoarece al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1 atunci veti trece direct din CCC1 in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- Pe perioada de suprapunere veti primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar, pana veti intra in CCC2 cand veti primi aceeasi indemnizatia ca aceea pentru CCC1.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei.
2. - Inainte cu vreo 10 zile de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Atasati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
3. -Dupa aceea mergeti la Primarie cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completati cererea pentru indemnizatia pentru CCC2.
- Nu mai aveti nevoie de alte acte deoarece ele se gasesc in dosarul depus pentru indemnizatia pentru CCC1.
Va multumesc frumos pentru raspuns. In cererea catre angajator pe ce perioada cer prelungirea contractului de munca? Mentionez ca in prima cerere contractul este suspendat pana in luna septembrie.( primul copil este nascut in iunie 2012 iar al doilea in februarie 2014)
1. - Daca optati pentru varianta de CCC2 pana la varsta de 2 ani atunci solicitati prelungirea suspendarii CIM pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani (25 februare 2016).
- Adica reluati activitatea pe 26 februarie 2016.
2. Nu am inteles de ce pentru primul copil vi s-a suspendat CIM pana in septembrie daca el face 2 ani in iunie.
Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti ce fac in situatia in care am solicitat prelungirea concediului de crestere al doilea copil si mi s-a spus ca firma a declarat faliment in luna martie.
1. In situatia in care angajatorul este in faliment atunci trebuie sa fiti concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului), chiar daca sunteti in CCC.
2. Apoi cu actele necesare va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in CCC) pentru ca dupa ce se termina CCC2 sa primiti indemnizatie de somaj pana veti gasi un alt loc de munca.
3. Cererea pentru CCC2 o faceti catre Agentia de Somaj si apoi procedati asa cum v-am spus in mesajul precedent.
4. Actele necesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj:
a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare, in original si copie;
c. Adeverinta medicala (de la medical de familie) din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca, in original si copie (daca aveti);
f. Adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent, eliberata de angajator;
g. Adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj, eliberata de angajator;
h. Decizia de incetare a contractului individual de munca (original si copie).
Concediu maternitate
maryag
am nascut in 23 martie 2011 o fetita si am concediu de crestere pana in 23 martie 2013.si primesc 200 de lei alocatie si 860 de lei indemnizatie in total1060 ... (vezi toată discuția)