avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu maternitate

am nascut in 23 martie 2011 o fetita si am concediu de crestere pana in 23 martie 2013.si primesc 200 de lei alocatie si 860 de lei indemnizatie in total1060 de lei pe luna.intrebarea mea este daca voi mai primi indemnizatie si cat anume daca sunt iar insarcinate iar cel de.al 2 lea copil se va naste aproximativ pe 7 martie ,deci inainte de a face primul copil 2 ani?sunt nelamurita cum e cucncediul de maternitate pentru al doilea copil? astept un raspuns va rog frumos pe dresa maryagogan@yahoo.com ,va multumesc anticipat.aaa sa nu uit cand am nascut primul copil am primit de la firma o prima de nastere de apr.3800 de lei,se acorda prima de nastere si pentru urmatorul copil?:;):)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:45, 9 Iulie 2012
1. Prima de nastere o primiti de la angajator daca ea este prevazuta in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al acesteia.

2. - Deaorece al doilea copil se naste inainte de a se termina CCC1 veti intra in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- Nu veti mai beneficia de concediu de maternitate pentru al doilea copil.

3. Indemnizatia pentru CCC2 este aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1 dar:
- nu mai mult de 3400 lei daca optati pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mult de 1200 lei daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani.

4. Pe perioada de la nasterea celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi in plus 600 lei pe luna, pe langa indemnizatia pentru CCC1.
- Pentru ambii copii veti primi alocatie de stat de 200 lei pe luna pentru fiecare, pana la implinirea varstei de 2 ani si apoi cate 42 lei pe luna.

5. Inainte cu o saptamana de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator pentru prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (anexati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

6. Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certifcatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la Primarie si completati cererea pentru CCC2 (nu mai este nevoie de alte acte).
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii ccc1 suprapus cu ccc2 cutza4 cutza4 Bunza ziua,as dori sa ma lamuriti intr-o situatie.Acum sunt in CCC,copilul urmand sa faca 2 ani in 29.12.2016.Am aflat ca sunt insarcinata si al doilea copil ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate felisana felisana Buna ziua! Situatia este urmatoarea: - mama se afla in concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, primind indemnizatia lunara de 1.200 ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind intrarea din cic1 in prenatal si cic2 giugiuc giugiuc Buna ziua,numele meu este Mariana si as avea si eu nevoie de cate va lamuriri....momentan sunt in CIC1 pana pe 5.08.2012 si sunt insarcinata cu al doilea bebe ... (vezi toată discuția)