avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prescriptie contraventie - LG 50/1991
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prescriptie contraventie - LG 50/1991

Avem o constructie nefinalizata, fara autorizatie de constructie. Proprietarul este sanctionat pentru lucrari executate fara autorizatie.
1) Proprietarul invoca faptul ca lucrarile au fost executate cu 4-5 ani in urma, deci, spune el, a intervenit prescriptia, conf. art. 31 din Lg. 50/1991, cu toate ca la momentul intocmirii p-v de contraventie se lucra efectiv la acea constructie.
2) Care ar fi momentul savarsirii faptei in acceptiunea art. 31?
Cel mai recent răspuns: aleodor27 , utilizator 10:01, 11 Decembrie 2013
Indiferent de sustinerile proprietarului,daca exista dovezi temeinice ca la momentul inocmirii PV s-a constatat executarea de lucrari fara forme legale,pe cale de consecinta invocarea disp art 31 din L nr 50/1991 este nejustificata
Va multumesc pentru raspuns.
Este cert faptul ca nu exista autorizatie de constructie.
Care este opinia dumneavoastra referitoare la cea de-a doua intrebare, in legatura cu aceeasi speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere lipsa autorizatie constructie Selenus Selenus Buna ziua, ce se poate face in cazul unui vecin de bloc ce a facut modficari la structura de rezistenta in apartament dar invoca, dovedit, trecerea ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)
Prescriere contraventii in constructii si taxe datorate capella capella Buna, Ma confrunt cu urmatoarea situatie.Pe 22 noiembrie 2002 mi s-a eliberat autorizatie de contructie pentru executarea unui imobil P+1E.Pe parcursul ... (vezi toată discuția)