avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Handicap

Buna!!! Mama mea este pensionata pe caz de boala... si are pensie de handicapat mai exact pt epilepsie. Ea detine deja in proprietate o masina. intrebarea e: daca as vrea sa ii vand masina mea care are un motor mic (1200) acest bun in plus, ii poate afecta pensia de handicap?? Nu cred ca au nimic de-a face bunurile din proprietatea ei, cu faptul ca ia aceasta pensie, nu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:44, 12 Decembrie 2013
pensia se acorda/i-a fost acordată pt. caz de boală cu grad de dizabilitate și nicidecum pentru vreo anume avere.Doar ajutoarele pt. încălzire etc etc alimente din fondul comunitar al U.E, precum și-n alte cazuri se pune problema averii.
1. Nu se numeste pensie de handicap ci pensie de invaliditate (cititi pe decizia de pensionare).

2. Daca este incadrata si intr-un grad de handicap poate beneficia si de indemnizatie de handicap, care se poate cumula cu pensia de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala nicolas25 nicolas25 Sunt pensionat pe caz de boala gr. 2 ( lucru ce nu-mi permite sa lucrez). Cum as putea lucra fara să-mi afecteze pensia si fara sa renunt la ea? Prin ... (vezi toată discuția)
Handicap Galea Stela Galea Stela Am 66 ani sunt pensionara ,am lucrat ca invatatoare.La 30 de ani am inceput sa fac crize de epilepsie,desi am fost la medici in acea vreme am fost tratata ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere - compatibil cu pensia de invaliditate gradul i? aly_yoana aly_yoana Un cetatean are indemnizatie de handicap grad 1, pensie de invaliditate grad 1, cu indemnizatie de insotitor, si permis de conducere. Are dreptul sa circule cu ... (vezi toată discuția)