avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa-anulare transfer patrimonial !!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa-anulare transfer patrimonial !!

Buna seara

...as dori sa solicit atentiei d-voastra faptul ca, desi in raportul Lichidatorului privind cauzele starii de insolventa, acesta precizeaza, printre altele ca in Inventarul societatii facut la 31-aug- exista echipamente tehnologice in val. de 85000 ron (este vorba de un uscator de cherestea vandut cu doua luni inainte de inceperea procedurii), dar acestea nu mai apar in lista de inventar facuta ulterior in cadrul procedurii. Oare, ma-ntreb, nu ar fi trebuit ca Lichidatorul sa observe asta la inventarierea bunurilor si sa ceara debitorului sa depuna conform art. 44. ."lista cuprinzand platile si transferurile patrimoniale facute de el in cele 120 de zile anterioare deschiderii procedurii". Si eventual sa constate ca acest transfer s-a facut in dauna creditorilor.Sincer, nu stiu daca i-as cere acest lucru Lichidatorului, acesta ar face-o, de aceea vreau sa ma adresez Judecatorului sindic, in legatura cu acest fapt,, dar nu vreau "sa-l calc pe bataturi", nici pe Lichidator. In schimb consider ca vanzarea s-a facut cu rea credinta si in dauna creditorilor, avand in vedere administratorul societatii a vandut utilajul, unei firme Sc. Prod.....SA, in care este actionar cu 74%ca nici macar 30% din prejudiciu nu se mai poate recupera prin lichidarea bunurilor existente, propuse a fi vandute! Cecredeti ca as putea sa fac pentru a anula transferul patrimonial?

Alte discuții în legătură

Transferuri patrimoniale- insolventa laurashield laurashield As dori sa-mi dati un sfat in legatura cu urmatorul aspect privitor la o societate aflata in procedura simplificata de insolventa (data inceperii procedurii-12 ... (vezi toată discuția)
Insolventa laurashield laurashield Intrebare: In calitate de simplu creditor al unei societati aflate in insolventa, acceptat doar de Instanta, pe baza unei cereri (grefe ?) depuse ulterior ... (vezi toată discuția)
Insolventa laurashield laurashield Buna seara Ce inseamna transfer patrimonial ? Ex: Daca o societate vinde in ultimele 120 de zile de dinaintea deschiderii procedurii de insolventa, vinde un ... (vezi toată discuția)