avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasaport minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasaport minor

am AP comuna pt minorul de 7 ani,are deja pasaport care expira anul viitor,pot sa-i fac alt pasaport cand acela expira fara acordul tatalui?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:48, 10 Mai 2014
Nu, va e necesar acordul tatalui sau imputernicire de la acesta.
si dc am o hotarare jud. prin care se suplineste consimtamantul tatalui la trecerea frontierei?
sau trebuie sa introduc o ordonanta presidentiala?
cand ati cerut suplinirea acordului pt iesirea din tara trebuia sa fi cerut si pt pasaport. Da, aveti nevoie de o alta hotarare daca in hotararea ce o aveti nu scrie nimic de pasaport.
deci in cazul asta trebuie sa introduc o ordonanata presidentiala pt suplinire acord in vederea eliberarii pasaportului,aceasta hotarare,in cat timp devine definitiva?
de exemplu,dc in aprilie ii expira pasaportul,cand ar trebui sa ma adresez instantei ?
Probabil ca va dura cat a durat si la ailalta ( putin pt a hotari si mult pt redactare si comunicare). Puteti depune cererea oricand, nu conteaza cand ii expira celalalt, nu va legati cererea de vechiul pasaport , ci de suplinirea acordului in vederea obtinerii pasaportului.
L-ati putea soma si pe tata sa va dea acordul pt ca aveti deja castigat dreptul sa iesiti cu copilul, ori el opunandus-e sa ii innoiti pasaportul, e ca si cum se opune executarii acestei hotarari, nu e chiar asa, dar poate va da acordul..
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Trecerea frontierei alexa_sidorencu alexa_sidorencu Am o curiozitate,am vazut procese in care s-a admis domiciliul copilului la o adresa din afara tarii,autoritate parinteasca exercitata in comun,cum poate ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul tatalui mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am divortat in urma cu aproape 3 ani, iar minorul are domiciliul stabilit la mama, ... (vezi toată discuția)