Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ii acorde o foaie de procura deoarece ea vrea sa plece din tara 2 saptamani sa se duca la tratament in afara si sa il ia si pe cel mic cu ea (cel mic are 1 ani si 7 luni) iar el este in Austria si a spus ca nu se duce pana la nici o ambasada ca sa ii acorde procura. Stiu ca a fost scoasa legea cu parasirea de domiciliu. Mentionez ca nici una din parti nu a intentat o cerere de divort dar urmeaza acest lucru. Cum putem aplica ordonanta presedintiala in acest caz ? Deoarece el refuza procura si din cate am inteles ar fi singura varianta sa poata iesii din tara cu copilul.
Suplinirea consimtamantului tatalui poate fi facuta pe calea ordonantei presedintiale, cu conditia sa dovediti refuzul, ca deplasarea e in interesul minorului, destinatia si perioada pt care doriti sa plecati.
Ca și-a găsit pe alta chiar nu are legătură cu subiectul. Și femeia și-a găsit, dar nimic din astea nu are legătură cu deplasarea.
Chiar și pe calea ordonanței, se și intoarce pana obține o hotărâre.
Plus ca celui mic ii trebuie pașaport.
Am inteles, deci trebuie sa ii facem pasaport si sa inaintam in instanta ordonanta presedintiala, stiu ca se poate face in regim de urgenta daca nu gresesc cumva?
Cu acordul tatălui copilului se poate face orice....., dar atâta timp cât nu sunt divorțați să fie stabilit domiciliul copilului și clarificată autoritatea părintească, nu prea e admisibil prin ordonanța președințială, referitor la ce dorește acum.