avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum scot un minor din tara fara procura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum scot un minor din tara fara procura

Buna ziua,am divortat in decembrie 2014,fiica in varsta de 6 ani pe atunci a ramas la mine,cu domiciliul,dar custodia este comuna.Vreau sa merg cu ea in concediu in alte tari,insa tatal ei,plecat de altfel din tara,nu vrea sa-mi dea procura pt. a ii face pasaport si pt.a trece vama.Nu mi se pare corect sa privez un copil de frumusetile altor tari,doar pt.ca tatal ei este ffff orgolios.Am auzit ca se poate face ceva direct la judecatorie,prin care mi se da voie sa ies cu ea din tara in perioada concediului,este adevarat?Ce ma sfatuiti?Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:57, 25 Aprilie 2017
Puteti formula o actiune prin care sa solicitati suplinirea consimtamantului tatalui in vederea realizarii unor deplasari cu minorul in afara tarii.Indicat ar fi sa consultati un avocat.Succes.
Buna ziua,
Formulati o cerere in instanta solicitand ca aceasta sa pronunte o sentinta care sa suplineasca atat acordul pentru pasaport cat si pentru iesirea din tara.
Daca exista motive temeinice, dupa ce formulati acea cerere, puteti sa formulati si o cerere pentru ordonanta presedintiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat Ionela90mihai Ionela90mihai Buna seara!Eu si fostul sot suntem divortati de doi ani dar avem custodie comuna.As vrea sa plec la anul cu copilul intr-o vacanta in afara tarii,dar ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara Hainaru Hainaru Buna ziua.Daca mie mi sa incredintat minorul in urma divortului ,mai am nevoie de acordul tatalui de a scoate minorul din tara ? (vezi toată discuția)
Calatoria copilului in starinatate Oana si alexis Oana si alexis Buna !!cum pot obtine actele necesare pt a calatori cu copilul in strainatate atata timp cat tatal nu vrea sa mi le acorde.specific ca nu ii plateste pensia ai ... (vezi toată discuția)