avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocat

Buna seara!Eu si fostul sot suntem divortati de doi ani dar avem custodie comuna.As vrea sa plec la anul cu copilul intr-o vacanta in afara tarii,dar binenteles tatal lui nu isi da acceptul.Intrebarile mele sunt urmatoarele:Ii pot face pasaport copilului fara sa fie nevoie de acordul tatalui?Ce optiuni am in afara de a-si da acordul pe care binenteles ca nu o sa si-l dea?Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:41, 1 Septembrie 2018
Cu ajutorul unui avocat, puteți Sa intentati acțiune in instanța prin care sa solicitați ca instanța sa suplinească acordul tatalui.
Cu ajutorul unui avocat, puteți Sa intentati acțiune in instanța prin care sa solicitați ca instanța sa suplinească acordul tatalui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va puteti adresa instantei cu o cerere solicitand ca sentinta sa substituie atat acordul pentru pasaport cat si pe cel de iesire din tara.
Desigur, instanța poate suplini consimțământul tatălui.
Formulați acțiune cu acest obiect.
Primul pas este sa faceti pasaport.
Ar trebui sa va grabiti cu procesul.

Apoi trebuie sa stiti perioada cand plecati si sa aveti bilet.
Daca deschideti proces aiurea il pierdeti.

Trebuie ca avocatul sa faca demersurile prealabile inca de acum ca sa nu intrati in criza de timp deoarece t8mpul poate fi o mare problema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scot un minor din tara fara procura ramonadeni16 ramonadeni16 Buna ziua,am divortat in decembrie 2014,fiica in varsta de 6 ani pe atunci a ramas la mine,cu domiciliul,dar custodia este comuna.Vreau sa merg cu ea in ... (vezi toată discuția)
Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)
Calatoria copilului in starinatate Oana si alexis Oana si alexis Buna !!cum pot obtine actele necesare pt a calatori cu copilul in strainatate atata timp cat tatal nu vrea sa mi le acorde.specific ca nu ii plateste pensia ai ... (vezi toată discuția)