avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termenul de prescriere a unei creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termenul de prescriere a unei creante

Buna ziua,

Situatia mea este urmatoarea:
- am avut un card de credit la o banca
- am atins limita de extragere de pe card
- am facut plati partiale pana la data de 15 august 2010
- nu am mai putut plati pana la acest moment
- la data de 15 octombrie 2013 am primit o scrisoare (in cutia postala) de la o firma de recuperare de creante prin care eram somat sa efectuez plata datoriei
- am avut o intalnire la sediul firmei in data de 10 noiembrie 2013 (in care nu am semnat nici un act)

Vreau sa stiu daca, in cazul in care sunt dat in judecata, pot invoca ca datoria s-a prescris (au trecut mai mult de 3 ani)?

Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Valaur , utilizator 18:36, 13 Decembrie 2013
1. despre ce suma este vorba ?
2. este posibil sa nu fie prescris deoarece predarea creantei firmei de recuperatori sa se fi facut prin octombrie - noiembrie 2010 ( la 60 sau 90 zile de la neplata banca declara scadenta anticipata-si de atunci incepe sa curga termenul)
3.daca nu ai semnat nimic, in acest moment cred ca prescrierea s-a produs
4. daca suma este in jur de 500 euro, nu vor incerca executarea silita
5.daca o vor face totusi, invoca prescrierea
6.urmareste asta pe portalul judecatoriei in raza careia te afli, pentru ca nimeni nu o sa te cheme in judecata
7.citeste-ti de 10 ori contractul cu banca si nu plati niciun leu recuperatorilor
8. daca ai discutat cu ei la ei acasa ai fi putut fi inregistrat si ei ar putea considera ca termenul prescriptiei a fost intrerupt
9. asteapta si alte solutii de la altii si daca nu scapi, negociaza la maximum suma pe care ti-o cer camatarii astia-ii numesc asa pt ca ei nu au dat mai mult de 5-7% din valoarea creditului tau bancii
10. succes
Salut Stef56!

In primul rand multumesc pentru raspuns.

Este vorba de suma de 16000 RON.
In scrisoarea primita de la firma de recuperare, se mentiona ca s-a cumparat creanta in luna august 2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere biroul de credite ContSters215676 ContSters215676 Buna seara Un prieten are o datorie prescrisa insa doreste sa faca o cerere catre Biroul de credite si sa solicite confirmarea daca mai este inregistrat acolo ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)