sint barbat nascut in 19.12.1956 , as dori sa stiu care este reducerea virstei de pensionare si cit se adauga la stagiul de cotizare pentru perioada de 13 ani si 6 luni lucrati in grupa a 2 a in perioada de pina in 01.04.2001 (am deja adeverintele eliberate de intreprinderile unde am lucrat in acea perioada,procentul este de 100%). Va multumesc!!!:(
Perioada suplimentara la vechimea in munca(stagiul aferent)=3 ani si 3 luni(3 luni la 1 an).
Reducerea varstei,este de 2 ani si 6 luni,din 65,daca se indeplineste conditia stagiului complet de 35 de ani.
Multumesc frumos, va doresc multa sanatate si un 2014 plin de bucurii!!!=D>
As dori sa mai stiu daca este posibil si care ar fi procentul pe care mi-l va opri avind intentia sa fac cerere de pensionare anticipata partial (am deja ca vechime peste stagiul de 35 de ani , dar .....mai am de asteptat 2 ani pentru a ajunge la 60 de ani?????) Stiu ca este de 0.45% /luna dar cam atit ??? Multumesc mult!!!
Pensie anticipata partiala la 60 de ani.
Conditia de stagiu este de 35 de ani,fara stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Daca va pensionati la 60 de ani,penalizarea va fi de 22,5%,pana la implinirea varstei de 62 de ani si 6 luni.