Buna ziua, am si eu o nelamurire privind executarea silita... Daca o banca vrea sa ma execute silit, dar eu imi vand toate bunurile parintilor ce se intampla?Se vor putea indrepta catre parinti?? :-/ Citind art. 628, 629 si art. 631 noul C.P.C. mie imi spune ca executarea se va face numai pe "veniturile si bunurile debitorului" ce pot fi urmarite pentru "realizarea drepturilor creditorilor", deci daca eu nu am bunuri, banca ce-mi va executa?
Creditul nu a fost facut cu nici un fel de garantii mobiliare sau imobiliare, asa pot vinde tot pentru a nu pierde bunuri pe nimic, ca asa se intampla cand ajungi la executare.
Aaaa, mentionez ca nu am nici salariu, fiind somer, ca de aici am ajuns in situatia sa fiu rau platnic.
Ceva sfaturi de bine? Ca de rau am destule...
Multumesc anticipat pentru opinii
Banca are două soluţii. Fie acţiunea pauliană (revocatorie), fie acţiunea în constatarea nulităţii absolute a contractelor de înstrăinare.
Mai mult ca sigur că vor apela la acţiunea pauliană. Nu vă faceţi iluzii că prin înstrăinarea bunurilor (mai ales către părinţi) veţi scăpa de executarea silită asupra acestora (bunurilor).
PS E un sfat de bine, credeţi-mă. Vă va scuti de multe cheltuieli inutile.
O optiune ar fi sa ajungeti la un acord cu creditorul, un angajament de plata esalonata, o amanare...instrainarea bunurilor se face cu scopul vadit de a va crea starea de insolvabilitate, astfel ca banca are sanse foarte mari sa obtina desfiintarea acesteia.
Va multumesc dle. clautugui pentru raspuns dar alte optiuni?
Asta am tot incercat din septembrie si pana acum sa fac eu, insa creditorul imi ofera doar variante care ma duc la imposibilitatea platii ratelor ulterioare (scaderea ratei pe o perioada de gratie si cresterea ratei cu inca 200-300 lei) ceea ce ma determina sa imi asigur bunurile, nu sa incerc sa devin insolvabil fata de creditor daca in situatia executarii s-ar scoate la vanzare la pretul pietii ar fi OK pana la urma as scapa complet de datorie si m-as alege cu destul banet dar din pacate stiu cum se procedeaza in situatii similare. Cunosc spete carora executorul le-a facut popire pe termen de 3-4 ani din care creditorul isi recupera exclusiv paguba ramasa de rambursat fara dobanzi si toate celelalte comisioane aberante si e OK si pentru debitor si pentru creditor acum mai are de plata cam 1 an si jumatate si a scapat de orice obligatie.
De fapt, eu vreau sa imi platesc datoriile fata de creditor, sa gasesc intelegerea de a obtine un termen sau o valoare a ratei care sa o pot achita pana imi gasesc iar un serviciu ceea ce nu obtin in momentul de fata iar timpul ma preseaza si ma duce catre situatia descrisa, de executare silita.
Eventuale detalii le pot oferii si in privat.
Nu inteleg ce optiuni doriti dvs. vreti sa fiti iertat de datorie? Nu se poate!
Va puteti gasi singur un cumparator care sa va ofere un pret cinstit, pret din care sa va platiti datoria catre banca. Oricum se va ajunge la vanzare silita, inainte sau dupa desfiintarea contractului dintre dvs si parintii dvs. de ce sa nu vindeti dvs, pentru orice pret va satisface pe dvs?
Nu incercati inginerii ieftine, ca ele costa mai mult decat daca ati proceda cinstit.
Executare silita
elro28
ajutati-ma cu un raspuns.pe vremea cand salariile erau sigure si bancile te rugau sa te duci la ele am facut cateva imprumuturi necesare,stiam ca am cu ce sa ... (vezi toată discuția)