Buna dimineata,, rog monografie contabila la urmatoarea situatie.:la o firma preluata -care a avut activitatea suspendata -fara situatie clara a evidentei. ,si mai ales fara contactul la zi cu ANAF,, in luna iunie ziua 14 am primit certificatul de inregistrare in scop tva.Tot pe 14 iunie apare firma ca radiata din registrul platitori de tva. Desigur ca nu am stiut de situatie--din motivul aratat "fara contactul la zi cu Anaf " si am realizat evidenta contabila ca si platitor de tva. Odata cu transmiterea D 300 si 394 pe trim.3 la raspunsul de validare am citit ca nu suntem inregistrati ca platitor tva -declaratie nevalidata. ...In fine... s-au remediat cauzele scoaterii din registrul platitori tva ,, s-a facut cererea de control fiscal pentru reintrare in normalitate.. Intrebarea mea este :cum procedez cu operatiunile deja inregistrate in care apar toate conturile de tva si din care trebuie sa ramana doar 4427 ca obligatoriu de plata dara dreptul de deducere -deci fara 4426.. si fara 4423.. 4424... 4428... .? Alta e situatia in care stii ca nu esti cu tva de la inceput , dar acum nu mai stiu ca nu am mai avut cazuri de acest gen. Controlul nu a venit inca,,, dar vreau sa repun operatiunile sa apara in balanta doar 4427. multumesc anticipat pentru ajutor..
Incercati sa structurati doleanta dvs. intr-o forma in care sa poata fi citita si inteleasa de consultantii din forum., astfel incat sa puteti primi un raspuns concludent.