avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere copil al carui tata e navigator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere copil al carui tata e navigator

Buna ziua!

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. In urma divortului, copilul minor a fost incredintat mamei prin decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila. Tatal e navigator, deci este mai mult plecat, si, pentru ca are o functie importanta, castiga aproximativ 5000 de euro lunar. Copilului ii da 400 RON pe luna, amenintand-o pe mama ca degeaba il da in judecata, fiindca veniturile lui reale nu pot fi demonstrate.
E adevarat? Ce poate face mama ca sa afle si sa demonstreze care sunt adevaratele lui venituri si, in consecinta, sa obtina pentru copil, pensia de intretinere care i se cuvine acestuia?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marcela31 , utilizator 11:21, 7 Aprilie 2009
Nu putem sti daca e adevarat, caci nu stim cum si unde lucreaza tatal... Daca lucreaza la negru sau nu, daca are venit fix ori e compus din unele sporuri temporare etc.
Totusi , daca exista un venit permanent (luat in consideratie pe cel putin 6 luni ) si este legal declarat , va puteti adresa instantei de judecata in vederea maririi pensiei de intretinere.
Tatal lucreaza in sistemul urmator: e plecat 3-4 luni pe mare, sta acasa vreo 2 luni, apoi tot asa. Banii nu ii incaseaza "la negru", dar cand e in tara are venit mai mic decat atunci cand e plecat. Daca instanta cere veniturile lui pe ultimele 6 luni, evident ca nu obtine aceeasi suma de bani in fiecare luna. Ce poate face instanta?
Multumesc!
Pentru a solutiona problema locului de munca al respectivei persoane,formulati cerere la Serviciul de Evidenta Informativa a Persoanei,la politia de domiciliu, si la sindicatele marinarilor pentru a afla unde a derulat activitati remunerate respectiva persoana.Indicati datele de identificare ale acestuia(tatal,mama,locul si data nasterii,functia pe care o are si price alte amanunte in legatura cu persoana),motivand ca va sunt necesare la aflarea veniturilor reale incasate pentru a formula actiune de pensie de intretinere pentru minor(a).De asemeni, este foarte putin probabil,dar merita incercat ,un interogatoriu al paratului in cadrul unei actiuni de majorare a pensiei de intretinere(actiune provocatorie).Este doar o opinie cu privire la demersurile ce trebuiesc intreprinse.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Ce poate face instanta ori ce puteti face dv.?
Ca nimeni nu va apara interesele decat dv., sa fie clar!
Veti avea calculat un mediu al venitului lunar in functie de veniturile care reoies din adeverinta si din acestea instanta va stabili un procent ori o valoare fixa lunara.
Nu conteaza ca are venituri mai mici si mai mari, important e sa fie legale... si din ele se calculeaza. Nu se poate sa obtineti numai 100 de euro pe luna... cam cat aveti acum!
Asa incat, introduceti actiunea si cereti drepturile copilului dv.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Bianca-Ndr Bianca-Ndr Buna Seara! Parintii mei au divortat in urma cu 10 ani, eu si sora mea (minora) primim pensie alimetara de la tatal nostru, dat fiind faptul ca locuim cu ... (vezi toată discuția)
Explicati-mi hotarararea judecatoreasca !(va rog) karenina-roman karenina-roman Va rog frumos,explicati-mi si mie urmatoarea hot.jud.: ,,Majoreaza obligatia de intretinere stabilita prin sentinta civila nr.x/zzzz,a judecatoriei X , de la ... (vezi toată discuția)
Deschidere actiune pensie alimentara pt copii de navigator Livica Livica As vrea sa deschid o actiune pentru a primi pensie alimentara de la fostul meu sot si la drepturile in euro, avand in vedere ca in prezent plateste pentru cei ... (vezi toată discuția)