avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia Alimentara

Buna Seara!
Parintii mei au divortat in urma cu 10 ani, eu si sora mea (minora) primim pensie alimetara de la tatal nostru, dat fiind faptul ca locuim cu mama, calculata in functie de venitul sau declarat care este bineinteles mai mic decat cel real datorita faptului ca lucreaza la negru. Insa asta pentru noi nu este o problema pentru ca pe langa pensia stabilita, lunar ne face si anumite pofte mie si surioarei mele. Problema este alta. El tocmai a primit o mostenire si sunt nedumerita daca este obligat sa ne dea noua, copiilor lui, cei 33% si din aceasta suma in posesia careia a intrat. As dori raspunsuri cat mai exacte in aceasta privinta. Multumesc anticipat.
Nu e obligat chiar daca a mostenit bani cash. Pensia s-a stabilit raportat la venitul din munca, asa e legal.
Pentru @Bianca-Ndr
Mostenirea nu este un venit realizat lunar ( cu caracter de continuitate), prin urmare nu va datoreaza pensie de intretinere din suma de bani mostenita.

[ editat- se adreseaza unui mesaj sters]
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Numai veniturile ce prezinta caracter de continuitate sunt avute in vedere la plata pensiei de intretinere.

Pensia de intretinere pentru un copil poate atinge plafonul maximal de 25 % din venitul net obtinut, venit ce are caracter de continuitate .

Veniturile sporadice cum sunt primele, premiile , recompensele, sporurile , diurnele nu sunt retinute pentru plata pensiei de intretinere.

La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute in mod constant, nu şi cele întâmplătoar.

Veniturile nete reprezinta acele venituri care intra efectiv în patrimoniul debitorului obligatiei de întretinere sub forma unei sume de bani.

Veniturile amintite de dumneavoastra nu sunt realizate in mod constant, deci nu trebuie retinute la plata pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Diesel999 Diesel999 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. Sunt divortat si am o fetita de 17 ani, pentru care platesc pensie alimentara 25% din venituri. ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Edwinn Edwinn Buna, As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii: am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeazã pensia de întreþinere de cãtre instanþã? nell12324 nell12324 as dori sa aflu si eu cum se calculeaza pensia de intrtinere de catre instanta,pe cate luni salariale se calculeaza 3 luni 6 luni sau 1 an.multumesc (vezi toată discuția)