avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. Sunt divortat si am o fetita de 17 ani, pentru care platesc pensie alimentara 25% din venituri. La societatea noastra urmeaza disponibilizari cu plata compensatorie a 30 de salarii. Fiind o suma considerabila mi se retine 25% si din aceste plati compensatorii?
nu
Multumesc, este sigur, sigur ca nu ?
Pensia de intretinere se datoreaza din veniturile lunare care au caracter de continuitate. Veniturile intamplatoare (diurne, recompense, sporuri, premii etc) precum si salariile compensatorii in caz de concediere, ore suplimentare, indemnizatie de detasare, indemnizatie de transfer etc NU se iau in considerare, ptr. ca sunt ocazionale, sporadice.
Oricum, platile compensatorii vor fi pe alt stat decat cel lunar.
Vorbiti la personal sa le atrageti atentia, sa fiti sigur ca nu sunt cu capul in nori.


Multumesc mult!=D>
Si daca veti fi disponibilizat din ce urmneaza sa platiti fetitei 25% pensie?

Alte discuții în legătură

Urgent!!! calcul pensie de intretinere angajat mai ContSters332562 ContSters332562 Lucrez in MAI. Pentru stabilirea pensiei alimentare pentru un minor se poate lua in calcul pe langa salariu...si sporurile + premiile pe ultimele 6 luni? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara robertaarmena robertaarmena Buna dimineata, ma poate ajuta cineva cu un text de lege prin care se specifica faptul ca poprirea de 1/4 din venit pentru pensie alimentara se refera numai ... (vezi toată discuția)
Urmarirea diurnei la plata pensiei alimentare Cornelia1977 Cornelia1977 buna ziua, din ce am citit pe aici diurnele sunt deductibile si ar tb impozitate.can eu am divortatin 2004 diurnele nu erau luate in considerare la calculul ... (vezi toată discuția)