avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna dimineata,
ma poate ajuta cineva cu un text de lege prin care se specifica faptul ca poprirea de 1/4 din venit pentru pensie alimentara se refera numai la veniturile cu caracter de continuitate si nu si la la premii si bonusuri ocazionale??
Cel mai recent răspuns: robertaarmena , utilizator 07:44, 29 Aprilie 2015
Pensia de intretinere pentru un copil poate atinge plafonul maximal de 25 % din venitul net obtinut, venit ce are caracter de continuitate .


Veniturile sporadice cum sunt primele, premiile , recompensele, sporurile , diurnele nu sunt retinute pentru plata pensiei de intretinere.



La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute in mod constant, nu şi cele întâmplătoare: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent, cum sunt şi salariile compensatorii, în cazul disponibilizării debitorului pensiei.



Veniturile nete reprezinta acele venituri care intra efectiv în patrimoniul debitorului obligatiei de întretinere sub forma unei sume de bani.




Succes.


Multumesc mult!!!
Cititi hotararea, conteaza ce s-a stabilit.
daca s-a stabilit 1/4 din venit, va ia din tot ce luati net in mana.
Aveti doua cai prin care va puteti lamuri.. ori faceti cerere la judecatorie pt lamurire dispozitiv , ori faceti contestatie la executare sau si una si alta.
Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Diesel999 Diesel999 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. Sunt divortat si am o fetita de 17 ani, pentru care platesc pensie alimentara 25% din venituri. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara 1/3 din salariu minim pe economie anacalina anacalina Pentru fetita mea , pensia de intretinere s-a stabilit la valoarea de 159 lei , 1/3 din salariul minim pe economie ,platita de sot .Stiind ca salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia alimentara? 87654321 87654321 Buna ziua, am o intrebare referitoare la cum se calculeaza pensia alimentara pentru un copil minor in cazul unui divort, am inteles ca este un procent din ... (vezi toată discuția)