avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... MFP
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

MFP

AS VREA SA STIU DACA AM UN SRL CARE ESTE INREGISTRAT LA FINANTE CA NU ARE ACTIVITATE TREBUIE SA MAI PLATEC MFP
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 23:34, 8 Aprilie 2009
MFP... e ministerul finantelor publice.... :) e pe banii nostrii..

daca intrebarea se refera la impozitul forfetar.... raspunsul e nu. As adauga aici... nu pentru moment.
Maine MFP poate sa vina cu o noua OUG in care sa cuprinda si firmele fara activitate...
Peste 2-3 zile cu alt OUG prin care toti cetatenii ce depasesc 1,2 m sa plateasca taxa pe aer la inaltime.... (aia pe carnea de porc parca a trecut... ca cica e nesanatoasa si creste cheltuielile cu medicamentele)...
Continuarea in episodul urmator:)

Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
Bojan I.M., Mediator
bpcs a scris:

MFP... e ministerul finantelor publice.... :) e pe banii nostrii..

=D>

daca intrebarea se refera la impozitul forfetar.... raspunsul e nu. As adauga aici... nu pentru moment.
Maine MFP poate sa vina cu o noua OUG in care sa cuprinda si firmele fara activitate...
Peste 2-3 zile cu alt OUG prin care toti cetatenii ce depasesc 1,2 m sa plateasca taxa pe aer la inaltime.... (aia pe carnea de porc parca a trecut... ca cica e nesanatoasa si creste cheltuielile cu medicamentele)...
Continuarea in episodul urmator:)

=D>

Cu o singura completare: actualul proiect nu exclude firmele fara activitate de la plata impozitului forfetar.
Dar sa vedem ce mai viseaza in noaptea asta stimabilii nostri...
Asteptam cu interes...
Fat Frumos, vezi ca astia viseaza si ziua nu numai noaptea!

=D>

Cu o singura completare: actualul proiect nu exclude firmele fara activitate de la plata impozitului forfetar.
Dar sa vedem ce mai viseaza in noaptea asta stimabilii nostri...
Asteptam cu interes...

atata timp cat vorbesc de venituri din activitati specifice eu zic ca nu sunt inca nu e cazul de impozitat statul degeaba.... inca nu sunt vizate firmele fara activitate.....unde activitatea specifica e sublima insa lipseste cu desavarsire..
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
Bojan I.M., Mediator
bpcs a scris:

atata timp cat vorbesc de venituri din activitati specifice eu zic ca nu sunt inca nu e cazul de impozitat statul degeaba.... inca nu sunt vizate firmele fara activitate.....unde activitatea specifica e sublima insa lipseste cu desavarsire..

Intr-adevar, la alineatul 2 adaugat la art 18, se spune: "... contribuabilii care desfasoara preponderent activitatile mentionate la alin. 4..."

DAR la alineatul 5 spune: "... Incadrarea in activitatile prevazute la alin.(4) este cea stabilita prin clasificarea activitatilor din economia nationala – CAEN.”

Mai mult, in continuarea alineatului 2, se spune: "...plata unui impozit de 0,5% aplicat asupra veniturilor inregistrate, dar nu mai putin de 6.500 lei anual."

O firma fara activitate nu are venituri inregistrate, deci va plati ... cat s-a stabilit luni (500 euro anual dupa ultima strigare).

Oricum, nu este prea clar... Poate vor veni cu precizari.

Alte discuții în legătură

Cod caen si forfetar, scap asa? AngelaSimina AngelaSimina Buna Seara, Am obiect de activitate principal comertul cu amanuntul tehnica de calcul adica intru in incidenta forfetarului. Plus multe alte domenii de ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere lylyan lylyan Buna ziua Am o societate , microintreprindere. pe trim I am platit impozit aferent in suma de 1200 lei. Acum cum procedez cu impozitul forfetar. Se tine ... (vezi toată discuția)
Forfetar ddena ddena societatea este in suspendare pe trei ani incepand cu data de 17.02.2010.Cat impozit forfetar trebuie sa platesc si pana la ce data limita. multumesc (vezi toată discuția)