avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cod Caen si forfetar, scap asa?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cod Caen si forfetar, scap asa?

Buna Seara,
Am obiect de activitate principal comertul cu amanuntul tehnica de calcul
adica intru in incidenta forfetarului. Plus multe alte domenii de activitate
secundare care intra si ele in incidenta forfetariului.
Eu practic nu am venituri acum din aceste activitati CAEN care sunt tinta forfetarului.

Daca trec ca activitate principala un cod caen care sa nu fie tintit de forfetar
si il trec in domeniile secundare de activitate (de rezerva in caz ca mai castig vreun contract)
scap de forfetar? :)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 19:49, 16 Aprilie 2009
OUG, asa cum a fost publicata nu mai face distinctie intre codurile activitatii.singura distinctie sunt veniturile obtinute in 2008.
adica?
Adica, vezi ce venituri ai realizat la 31.12.2008 (atentie: venituri, nu cifra de afaceri cum gresit au inteles unii). In functie de veniturile inregistrate la 31.12.2008, vezi in ce grila te incadrezi. Dupa ce vezi in ce grila te incadrezi, vezi care este impozitul minim pe care il ai de platit.

Exemplu:

La 31.12.2008 ai avut venituri totale in valoare de 238.000 lei.
Te incadrezi in grila 215.001 lei - 430.000 lei. Impozitul minim corespunzator acestei grile, este de 6.500 lei.
Daca in 2009, impozitul anual calculat ca si pana acum, prin aplicarea cotei de 16% asupra profitului impozabil este mai mic de 6.500 lei (sa zicem 4.000 lei), platesti 6.500 lei (pe anul 2009 va fi putin mai mic pentru ca ordonanta intra in vigoare de la 01.05.2009); daca in schimb impozitul pe profit calculat pe sistemul vechi este mai mare de 6.500 lei (sa zicem 7.000 lei), platesti impozitul mai mare (7.000 lei).
As mai completa:

(4) Pentru incadrarea in transa de venituri totale prevazuta la alin. (3), se iau in calcul veniturile totale, obtinute din orice sursa, inregistrate la data de 31 decembrie a anului precedent, din care se scad:
a) veniturile din variatia stocurilor;
b) veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale;
c) veniturile din exploatare, reprezentand cota-parte a subventiilor guvernamentale si a altor resurse pentru finantarea investitiilor;
d) veniturile din reducerea sau anularea provizioanelor pentru care nu s-a acordat deducere, conform reglementarilor legale;
e) veniturile rezultate din anularea datoriilor si a majorarilor datorate bugetului statului, care nu au fost cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, conform reglementarilor legale;
f) veniturile realizate din despagubiri de la societatile de asigurare;
g) veniturile prevazute la art. 20 lit d) veniturile neimpozabile, prevăzute expres în acorduri şi memorandumuri aprobate prin acte normative

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit minim BARBU ANA BARBU ANA Ma puteti lamuri si pe mine in legatura cu acest impozit minim,firma la care lucrez a inregistrat pierdere in primul trim din 2010,dar am platit impozit pe ... (vezi toată discuția)
Forfetar ddena ddena societatea este in suspendare pe trei ani incepand cu data de 17.02.2010.Cat impozit forfetar trebuie sa platesc si pana la ce data limita. multumesc (vezi toată discuția)
Impozit fosta micro in 2010 expro expro o microintreprindere pana in 2009, actualmente platitoare de impozit pe profit, plateste suma cea mai mare dintre : 3%, 16 % sau impozit minim (vezi toată discuția)