avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 101 km la ora in localitate.suspendare permis,ajutor!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

101 km la ora in localitate.suspendare permis,ajutor!

Va salut,am si eu nevoie de ajutor.Am primit acasa o recomandata care era o amenda,ma prinsese radarul fix cu viteza de 101 km la ora in localitate unde viteza maxima admisa era de 50 km, amenda si suspendare permis pe 3 luni.. Am completat cine era conducatorul auto,am trimis inapoi la ei si pe data de 3 aprilie ma suna acel prieten ca a gasit in posta un plic cu amenda care venise pe data de 30 martie.Ce e si mai grav este ca acolo scrie ca daca nu platesc amenda in 48 de ore va fi 10 milioane,in 48 de ore este 2,5 mil.Ma intreb si eu, nu era normal sa vina o recomandata,sa semnez si de atunci sa fie 48 de ore?este strigator la cer.Ce pot face,unde sa ma adresez???? Daca plicul adus de postas era luat de cineva sau cadea din posta sii il lua vantul,ce se intampla???? astept raspunsuri . tin sa precizez ca cel care a condus este in italia acum,cum o sa predea permisul? o sa il trimita mie aici si o sa il dau eu sau cum?
Cel mai recent răspuns: iclaudia , utilizator 00:14, 7 Iulie 2009
cel care a luat amenda poate sa faca o plangere contraventionala. sanse sunt.
insa va trebui sa luati legatura cu un avocat din zona d-voastra.
bafta

av zaharia florin
sa inteleg ca a fost comunicata doar suspendarea exercitarii dreptului de a circula catre dvs, iar ulterior in urma comunicarii de catre dvs a conducatorului, acestuia i se comunica procesul verbal ? in situatia in care s-ar fi intamplat una din situatiile prezentate, ati fi primit o somatie de la primarie pe care ulterior ati fi contestat-o, intrucat nu s-au comunicat in termen actele emise de serviciul politiei rutiere; oricum v-ati grabit in momentul in care ati raspuns; acum va ramane doar sa formulati plangere
av. Iorga
cel care a luat amenda este in italia acum. si unde s-ar face aceasta plangere?
buna seara.am si eu o problema si sper ca ma veti putea ajuta, si-mi veti raspunde la intrebari.tatal meu se afla in italia.in urma cu aprox 2 ani si jumatate si-a convertit permisul de conducere si l-a facut italian. acum un an i s-a suspendat permisul pentru un an de zile din cauza alcoolemiei si i-au luat si 10 puncte. avocatul sau nu a trmisi un document,nu stiu exact ce fel de doc, ministerului transporturilor din italia si s-a trezit ca i-au luat toate punctele si trebuie sa faca scoala din nou pentru a obtine un alt permis.stiti cumva daca o poate face in romania..?ar fi inteles acolo ca trebuia sa plateasca si o amenda de vreo 3000 euro dar nu i-a venit nicio citatie sau un document din care sa rezulte vre-o amenda, absolut nimic,deci nu stie nici amenda daca are de platit.ma puteti ajuta cu cateva sfaturi?va multumesc
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
iclaudia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legile in italia???? iclaudia iclaudia buna seara.am si eu o problema si sper ca ma veti putea ajuta, si-mi veti raspunde la intrebari.tatal meu se afla in italia.in urma cu aprox 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere mihai_tra83 mihai_tra83 Buna ziua, Va solicit ajutorul deoarece am fost surprins de un aparat radar, in localitate, cu viteza de 104 km/h, mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Suspendare drept conducere auto victoriatofan victoriatofan Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc ... (vezi toată discuția)